Το ποσό των 1,11 δισεκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσαν συνολικά -σύμφωνα με το Forbes– οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου τους τελευταίους 12 μήνες, νούμερο που είναι αυξημένο κατά 12% σε σχέση με τα 990 εκατομμύρια δολάρια της περυσινής χρονιάς και κατά 5% από το ρεκόρ των 1,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σημειώθηκε το 2018.

Το προηγούμενο ρεκόρ του 2018 δημιουργήθηκε κυρίως από τον πυγμάχο Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο οποίος έφτασε τα 285 εκατομμύρια δολάρια εκείνη τη χρονιά, ποσό που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο για έναν αθλητή στην 33χρονη ιστορία της λίστας του Forbes.

Η δεκάδα του 2023, ωστόσο, είναι επιβλητική από τον πρώτο έως τον… τελευταίο.

Ενοικιαστήριο στην έπαυλη του Ρονάλντο στη Μαδρίτη – Πόσα ζητά ο διάσημος ποδοσφαιριστής

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος, μετά από έναν απογοητευτικό 1,5 χρόνο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μεταπήδησε στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, οδηγεί τη λίστα με εκτιμώμενο ποσό 136 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 46 εκατομμυρίων δολαρίων από τον μισθό και τα μπόνους του και 90 εκατομμυρίων δολαρίων από άλλες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Πίσω του στη 2η θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με εκτιμώμενο ποσό 130 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος στα 24 του έρχεται στο Νο 3 με 120 εκατομμύρια δολάρια, και ο αστέρας του γκολφ, Ντάστιν Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 6 με 107 εκατομμύρια δολάρια, κάνουν εντυπωσιακό ντεμπούτο στην πρώτη δεκάδα.

Αυτοί είναι μέρος μιας ομάδας οκτώ αθλητών που ο καθένας κέρδισε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, διπλάσια από κάθε προηγούμενο έτος.

Ο Ρονάλντο, ο Μέσι (130 εκατομμύρια δολάρια) και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (119,5 εκατομμύρια δολάρια) έχουν φτάσει στο παρελθόν αυτό το όριο, αλλά οι άλλοι πέντε -ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Ντάστιν Τζόνσον και μαζί τους ο πρωταθλητής της πυγμαχίας, Κανέλο Άλβαρες (110 εκατομμύρια δολάρια), ο άσος του γκολφ, Φιλ Μίκελσον (106 εκατομμύρια δολάρια) και ο σταρ του NBA, Στεφ Κάρι (100,4 εκατομμύρια δολάρια)- έφτασαν για πρώτη φορά σε αυτό το όριο.

Μόνο άλλα επτά «αστέρια» του αθλητισμού έχουν ενταχθεί ποτέ σε αυτό το «κλειστό κλαμπ».

Ο αστέρας του τένις, Ρότζερ Φέντερερ (Νο 9 στη φετινή λίστα), έχει εκτιμώμενα έσοδα 95,1 εκατομμύρια δολάρια, με σχεδόν όλα να βγαίνουν έξω από τα κορτ, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ «κλείνει» την πρώτη δεκάδα του 2023 με 89,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατάταξη των 10 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών για το 2023:


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport