Ένα βραζιλιάνικο λεξικό έχει προσθέσει το «Pelé» ως επίθετο που χρησιμοποιείται όταν περιγράφει κάποιον που είναι «εξαιρετικός, ασύγκριτος, μοναδικός», σύμφωνα με το CBS.

Η ανακοίνωση του λεξικού Michaelis αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας που συγκέντρωσε περισσότερες από 125.000 υπογραφές για να τιμήσει την απήχηση του αείμνηστου μεγάλου ποδοσφαιστή πέρα ​​από το άθλημά του.

Πελέ: Η ζωή ενός μύθου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Το λήμμα

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πέθανε τον Δεκέμβριο σε ηλικία 82 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το λήμμα του λεξικού λέει: «Αυτός που είναι εξαιρετικός ή που λόγω της ποιότητας, της αξίας ή της υπεροχής του δεν μπορεί να ταιριάξει με τίποτα ή με κανέναν, όπως ο Πελέ – το παρατσούκλι του Edson Arantes do Nascimento (1940-2022) -που θεωρείται ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών, εξαιρετικός, ασύγκριτος, μοναδικός. Παραδείγματα: Είναι ο Πελέ του μπάσκετ, αυτή είναι ο Πελέ του τένις, είναι ο Πελέ του βραζιλιάνικου θεάτρου, αυτός είναι ο Πελέ της ιατρικής».

Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου

Το Ίδρυμα Pelé, η Santos FC — όπου αγωνίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του — και πολλοί Βραζιλιάνοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση των εκδοτών ενός από τα πιο δημοφιλή λεξικά της χώρας.

«Η έκφραση που χρησιμοποιήθηκε  για να αναφέρεται στους καλύτερους θα είναι για πάντα στις σελίδες του λεξικού», ανέφεραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  μετά την ανακοίνωση. «Γράψαμε μαζί ιστορία και βάλαμε το όνομα του Βασιλιά του Ποδοσφαίρου στην Πορτογαλική γλώσσα. Πελέ σημαίνει ο καλύτερος», προσθέτουν.

Ο Πελέ πέρασε σχεδόν δύο δεκαετίες μαγεύοντας οπαδούς και αντιπάλους ως ο πιο παραγωγικός σκόρερ της βραζιλιάνικης ομάδα Σάντος και της εθνικής ομάδα της Βραζιλίας. Στην κουβέντα για τους κορυφαίους του ποδοσφαίρου αναφέρονται εκτός του Πελέ, μόνο ο αείμνηστος Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι