Άλλον έναν σκόπελο ξεπέρασε σήμερα Τετάρτη η αμφιλεγόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αφού το Συνταγματικό Συμβούλιο απέρριψε το δεύτερο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάκληση του επίμαχου νόμου.

Αψηφώντας τις σφοδρές αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων και το κύμα διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης -που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια, από 62 που ήταν μέχρι σήμερα- ο πρόεδρος Μακρόν υπέγραψε τον προηγούμενο μήνα τον νόμο, παρακάμπτοντας την διαδικασία ψηφοφορίας στην Εθνοσυνέλευση.

Πρωτομαγιά – Γαλλία: Επεισόδια, μολότοφ και δακρυγόνα στο Παρίσι [Videos]

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει στην πάγια θέση της ότι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει γίνει νόμος του κράτους και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Νέα απεργία στις 6 Ιουνίου

Δεν φαίνεται να ξεμπερδεύει εύκολα ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του από τις συνεχιζόμενες εργατικές αντιδράσεις για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Έτσι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη χώρα στις 6 Ιουνίου, με βάση αποφάσεις των συνδικάτων.

Οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν δύο ημέρες πριν από την ψήφιση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση πρότασης υπέρ της ανάκλησης του νέου νόμου για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Τα συνδικάτα έθεσαν επίσης δέσμη όρων και προϋποθέσεων για να παραστούν από κοινού σε συνάντηση με τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελίζαμπετ Μπορν.

Ωστόσο κάθε συνδικάτο έχει την διακριτική ευχέρεια να συναντηθεί μόνο του με την πρωθυπουργό. Κάτι που φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει να κάνει το συνδικάτο CFDT που ιστορικά πρόσκειται στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση