Ισχυρή ήταν η ανοδική αντίδραση που κατέγραψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τα αποτελέσματα της Apple, την ώρα που τα στοιχεία από την οικονομία δείχνουν ότι η δραστηριότητα παραμένει ισχυρή, παρά τη νομισματική σύσφιξη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,65% στις 33.674 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,85% στις 4.136 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,25% στις 12.235 μονάδες.

Ανέκαμψαν σήμερα οι ευρωαγορές

Παρόλα αυτά, η Wall Street έκλεισε μια εβδομάδα απωλειών. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,8%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε κατά 0,1%. Ο Dow σημείωσε απώλειες κατά 1,2%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Apple σημείωσε κέρδη άνω του 4,6%, μετά τα αποτελέσματα που έδειξαν ισχυρές πωλήσεις του iPhone. Τα κέρδη της Apple ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,52 δολ., έναντι 1,43 που ανέμεναν οι αναλυτές, με τα έσοδα να καταγράφονται στα 94,84 δισ. δολ., έναντι προβλέψεων για 92.96 δισ.

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν επίσης ευρεία άνοδο, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να κερδίζει 6,5%. Η PacWest – η οποία σημειώνει έντονη πτώση αυτή την εβδομάδα μετά από ειδήσεις ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές που περιλαμβάνουν την πώληση – σημείωσε άνοδο σχεδόν 83,8%. Η Western Alliance κατέγραψε επίσης άλμα άνω του 45,1%.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζικών εταιρειών δέχτηκαν πιέσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι και άλλα ιδρύματα θα μπορούσαν να έχουν την ίδια τύχη με τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank. Και οι δύο τράπεζες κατέρρευσαν τον Μάρτιο.

«Με το κόστος κεφαλαίου να αυξάνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό, αφού ήμασταν στο μηδέν ή στο 1% για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό απλώς δημιουργεί μια ολόκληρη κουστωδία προβλημάτων και δεν ξέρουμε ακριβώς πού θα ξεπηδήσει ο κίνδυνος», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της JPMorgan στις ΗΠΑ Dubravko Lakos. «Ο κίνδυνος των “αγνώστων” απλά κινείται υψηλότερα όσο περισσότερο παραμένουμε στα υψηλότερα επίπεδα επιτοκίων».

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η αύξηση της απασχόλησης ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη τον Απρίλιο, παρά την αναταραχή στις τράπεζες και την επιβράδυνση της οικονομίας. Οι μη αγροτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 253.000 για το μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για αύξηση 180.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street