Το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, η Binance, απάντησε σε μια αναφορά του Reuters που έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις πολιτικές συμμόρφωσής του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα.

Η Binance ισχυρίζεται ότι εφαρμόζονται τα δέοντα μέτρα για την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το cryptonews.

Crypto: Τουρκία και Αργεντινή στην κορυφή των αγοραστών κρυπτονομισμάτων [Γράφημα]

Η θέση της Binance

Το ανταλλακτήριο, σε ανάρτηση ιστολογίου την Παρασκευή, ανέφερε ότι παίρνει το ζήτημα πολύ σοβαρά και δεν γνωρίζει κανέναν ομότιμό του που κάνει περισσότερα για να κρατήσει την τρομοκρατία εκτός πλατφόρμας.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές και οι διαδικασίες της, συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις AMLD5/6 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ότι διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα συμμόρφωσης που ενσωματώνει εξελιγμένη προστασία από το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Το ανταλλακτήριο ανέφερε επίσης, ότι διαθέτει εργαλεία για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ύποπτης δραστηριότητας και έχει ακόμη και ειδικούς στην ομάδα του που έχουν επικεντρώσει ολόκληρη την καριέρα τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Binance  τόνισε ότι παρεμβαίνει και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης κεφαλαίων και της συνεργασίας με τις αρχές επιβολής του νόμου για την υποστήριξη των ερευνών όταν πληροφορείται πιθανή παράνομη δραστηριότητα.

Το Ισραήλ έχει κατασχέσει 190 λογαριασμούς Binance από το 2021

Η δήλωση της Binance ήρθε ως απάντηση σε μια αναφορά του Reuters που ισχυριζόταν ότι το Ισραήλ έχει κατασχέσει περίπου 190 λογαριασμούς κρυπτογράφησης στο ανταλλακτήριο από το  2021.

Σύμφωνα με έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον δύο από τους κατασχεθέντες λογαριασμούς συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος και δεκάδες άλλοι φέρεται να ανήκαν σε παλαιστινιακές εταιρείες που συνδέονται με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Νωρίτερα αυτό το έτος, το Εθνικό Γραφείο του Ισραήλ για την Αντιμετώπιση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (NBCTF) κατάσχεσε δύο λογαριασμούς Binance  για να αποτρέψει τη δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους και να βλάψει την ικανότητά του να προωθήσει τους στόχους του», ανέφερε το NBCTF στον ιστότοπό του.

Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, ο υπουργός Άμυνας της χώρας μπορεί να διατάξει την κατάσχεση και τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων που το υπουργείο θεωρεί ότι σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Σε απάντηση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν στην έκθεση του Reuters, η Binance ισχυρίστηκε ότι συνεργάζεται στενά με τις διεθνείς αντιτρομοκρατικές αρχές για αυτές τις κατασχέσεις.

«Το blockchain έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για τις προσπάθειες επιβολής του νόμου κατά του ξεπλύματος χρήματος», τονίζει η Binance.

Το ανταλλακτήριο ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 750 υπαλλήλους στο τμήμα κανονιστικής συμμόρφωσης.

Μέχρι στιγμής φέτος, φέρεται να έχει βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου να παγώσουν ή να κατασχέσουν λογαριασμούς συνολικής αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto