Σε νέους μπελάδες φαίνεται να βρέθηκε η εταιρεία Adidas με αφορμή την πρώην συνεργασία της με τον εκκεντρικό αμερικανό ράπερ και σχεδιαστή Κάνιε Γουέστ.

Adidas: Δίνει το ελεύθερο στο Black Lives Matter να χρησιμοποιήσει το σήμα με τις τρεις λωρίδες

Συγκεκριμένα, επενδυτές ισχυριζόνται πως η γνωστή εταιρεία αθλητικής ένδυσης απέτυχε να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες και να λάβει προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή της μετά το πολυσυζητημένο «διαζύγιο» με τον Κάνιε Γουέστ.

Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Adidas με τον δημοφιλή ράπερ τερμάτισε μετά τα αντισημιτικά σχόλια του τελευταίου.

«Η Adidas δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθούμε σθεναρά εναντίον τους», ήταν το σχόλιο της εταιρείας για τους ισχυρισμούς των επενδυτών ότι γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του Γουέστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι μέρος της αγωγής.

Το τέλος των Yeezys

Ο Κάνιε Γουέστ σχεδίασε για την Adidas μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένα αθλητικά παπούτσια με την ονομασία «Yeezy». Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία τερμάτισε την συνεργασία της μαζί του τονίζοντας ότι «η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιoδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους».

«Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye (ψευδώνυμο του Γουέστ) ήταν απαράδεκτα και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρεία για ποικιλομορφία, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε τότε η Adidas.

Ωστόσο, μέσο της αγωγής τους, οι επενδυτές που κατέθεσαν την μήνυση ισχυρίζονται ότι η Adidas γνώριζε για άλλες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του Γουέστ, υποστηρίζοντας ότι αυτές συζητήθηκαν από τον πρώην CEO Κάσπερ Ρόρστεντ και άλλα στελέχη της διοίκησης.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε λεπτομέρειες μιας φημολογούμενης συνάντησης το 2018 όπου τα στελέχη της Adidas είχαν συζήτηση για την συμπεριφορά του Γουέστ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ανώτερα στελέχη μίλησαν για πως θα μετριάσουν τον κίνδυνο της συνεργασίας μαζί του καθώς και το ενδεχόμενο να διακόψουν τις σχέσεις μαζί του.

Μάλιστα η Adidas έχει παραδεχτεί ότι θα μπορούσε να χάσει έως και 700 εκατομμύρια δολάρια ευρώ, καθώς της έμειναν απούλητα προϊόντα Yeezy αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή