Σε νέους μπελάδες φαίνεται να βρέθηκε η εταιρεία Adidas με αφορμή την πρώην συνεργασία της με τον εκκεντρικό αμερικανό ράπερ και σχεδιαστή Κάνιε Γουέστ.
Adidas: Δίνει το ελεύθερο στο Black Lives Matter να χρησιμοποιήσει το σήμα με τις τρεις λωρίδες
Συγκεκριμένα, επενδυτές ισχυριζόνται πως η γνωστή εταιρεία αθλητικής ένδυσης απέτυχε να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες και να λάβει προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή της μετά το πολυσυζητημένο «διαζύγιο» με τον Κάνιε Γουέστ.
Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Adidas με τον δημοφιλή ράπερ τερμάτισε μετά τα αντισημιτικά σχόλια του τελευταίου.
«Η Adidas δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθούμε σθεναρά εναντίον τους», ήταν το σχόλιο της εταιρείας για τους ισχυρισμούς των επενδυτών ότι γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του Γουέστ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάνιε Γουέστ δεν είναι μέρος της αγωγής.
Το τέλος των Yeezys
Ο Κάνιε Γουέστ σχεδίασε για την Adidas μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένα αθλητικά παπούτσια με την ονομασία «Yeezy». Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία τερμάτισε την συνεργασία της μαζί του τονίζοντας ότι «η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιoδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους».
«Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye (ψευδώνυμο του Γουέστ) ήταν απαράδεκτα και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρεία για ποικιλομορφία, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε τότε η Adidas.
Ωστόσο, μέσο της αγωγής τους, οι επενδυτές που κατέθεσαν την μήνυση ισχυρίζονται ότι η Adidas γνώριζε για άλλες αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του Γουέστ, υποστηρίζοντας ότι αυτές συζητήθηκαν από τον πρώην CEO Κάσπερ Ρόρστεντ και άλλα στελέχη της διοίκησης.
Η Wall Street Journal δημοσίευσε λεπτομέρειες μιας φημολογούμενης συνάντησης το 2018 όπου τα στελέχη της Adidas είχαν συζήτηση για την συμπεριφορά του Γουέστ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα ανώτερα στελέχη μίλησαν για πως θα μετριάσουν τον κίνδυνο της συνεργασίας μαζί του καθώς και το ενδεχόμενο να διακόψουν τις σχέσεις μαζί του.
Μάλιστα η Adidas έχει παραδεχτεί ότι θα μπορούσε να χάσει έως και 700 εκατομμύρια δολάρια ευρώ, καθώς της έμειναν απούλητα προϊόντα Yeezy αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Latest News
Η μεγάλη αποτυχία του στοιχήματος των Shell και BP στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ηλεκτρική ενέργεια ήταν το επόμενο μεγάλο στοίχημα για πολλές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όμως γύρισε μπούμερανγκ
Ποιες είναι προτεραιότητες Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες
Οι πέντε κορυφαίες προτεραιότητές του Ντόναλντ Τραμπ για τις πρώτες 100 ημέρες στο Οβάλ γραφείο
Ο Τραμπ δίνει «γη και ύδωρ» κινήτρων για να φέρει μεγάλες επενδύσεις πίσω στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ αποσκοπεί σε μια κοσμογονία εγχώριων επενδύσεων στις ΗΠΑ - Η πρόταση για διευκολύνσεις στις επενδύσεις άνω του 1 δισ.
Η Ινδία κατασκευάζει το δικό της «Χόνγκ Κονγκ» - Το φαραωνικό project των 9 δισ.
Ανησυχία ότι το σχέδιο θα εξαλείψει μερικές από τις απομονωμένες φυλές που ζουν στα νησιά του αρχιπελάγους Νικομπάρ - Τι λέει η Ινδία
Από ένα KFC στην αυτοκρατορία των 3 δισ. - Ποιος είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Τζακ Κάουιν
Σήμερα, ο Τζακ Κάουιν κατέχει το 98% της εταιρείας του, ενώ το υπόλοιπο 2% ανήκει σε ορισμένους από τους αρχικούς επενδυτές και μετόχους του
Οι τρεις αδύναμοι κρίκοι της ευρωοικονομίας το 2025
Θα παλέψουν με την ύφεση τη νέα χρονιά οι μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία
Ενοίκια σοκ για τους φοιτητές στο Λονδίνο μετά τις νέες αυξήσεις [γράφημα]
Τι αποκαλύπτει έρευνα για τους φοιτητές στη Βρετανία
Η πλειοψηφία των startups δεν μακροημερεύει - Η ωμή αλήθεια είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται
Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές startups; Φυσικά, δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος
Safran: Με το βλέμμα στις συμβάσεις του αμερικανικού στρατού
Η γαλλική εταιρεία αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 10% το 2025, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά κέρδη μεταξύ 4,7 και 4,8 δισ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση
Έφοδος τελωνιακών και της ευρωπαικής εισαγγελίας στα γραφεια της Adidas
Tο ένταλμα έρευνας για την Adidas ανέφερε την (ύποπτη) σωρευτική φορολογική ζημία σε περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ