Την Apple ως την καλύτερη επιχείρηση που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Berkshire Hathaway χαρακτήρισε ο Γουόρεν Μπάφετ, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των μετόχων στην Ομάχα της πολιτείας Νεμπράσκα.

Σε ποιον διανέμει 214 εκατ. ευρώ σε μερίσματα η «χρυσή» Apple

«Η Apple είναι διαφορετική από τις άλλες επιχειρήσεις που έχουμε μετοχές τους. Απλώς τυχαίνει να είναι μια καλύτερη επιχείρηση», όπως τόνισε

Η Berkshire απέκτησε μετοχές της Apple αξίας 1 δισ. δολαρίων τον Μάιο του 2016. Μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η αξία των μετοχών του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού που κατέχει εκτινάχθηκε στα 151 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 46% του συνόλου των μετοχών στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με συνολική αξία 328 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ επαινεί εδώ και καιρό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ και ο ίδιος αντιμετωπίζει την εταιρεία λιγότερο ως εταιρεία τεχνολογίας και περισσότερο ως εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με ένα κυρίαρχο προϊόν -το iPhone-, το οποίο οι καταναλωτές το θέλουν και το χρειάζονται.

Επί του παρόντος το ποσοστό των μετοχών της Apple που έχει στην κατοχή της η Berkshire ανέρχεται στο 5,6%, με τον Μπάφετ να έχει δηλώσει ότι ενδεχομένως να αγοράσει περισσότερες μετοχές μελλοντικά.

Δυναμική είσοδος στο 2023

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο εισήλθε στο 2023 η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, καθώς κατέγραψε κέρδη ύψους 35,5 δις. δολαρίων το α΄ τρίμηνο. Τα κέρδη από τις μετοχές της Apple, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα έσοδα και την ανάκαμψη της ασφαλιστικής εταιρείας αυτοκινήτων, στήριξαν την πορεία της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 24.377 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α και αυξήθηκαν από τα 5,58 δισ. δολάρια, ή 3.784 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Η μετοχή Κατηγορίας Α καταγράφει κέρδη της σχεδόν 5% από την αρχή του έτους.

Τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 13% στα 8,07 δισ. δολάρια ή περίπου 5.561 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, από 7,16 δισ. δολάρια.

Τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 2 δισ. δολάρια το τρίμηνο στα 130,6 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία πούλησε καθαρές μετοχές αξίας 10,4 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή