Με τον πλέον ιδανικό τρόπο εισήλθε στο 2023 η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, καθώς κατέγραψε κέρδη ύψους 35,5 δις. δολαρίων το α΄ τρίμηνο. Τα κέρδη από τις μετοχές της Apple, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα έσοδα και την ανάκαμψη της ασφαλιστικής εταιρείας αυτοκινήτων, στήριξαν την πορεία της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 24.377 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α και αυξήθηκαν από τα 5,58 δισ. δολάρια, ή 3.784 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Η μετοχή Κατηγορίας Α καταγράφει κέρδη της σχεδόν 5% από την αρχή του έτους.

Τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 13% στα 8,07 δισ. δολάρια ή περίπου 5.561 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, από 7,16 δισ. δολάρια.

Τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν κατά 2 δισ. δολάρια το τρίμηνο στα 130,6 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία πούλησε καθαρές μετοχές αξίας 10,4 δισ. δολαρίων.

Το μερίδιό της στη Chevron υποχώρησε κατά 28% στα 21,6 δισ. δολάρια, αν και η τιμή της μετοχής της πετρελαϊκής εταιρείας αποδυναμώθηκε μόλις 9%.

Η Berkshire επιτάχυνε επίσης τις επαναγορές ιδίων μετοχών, αγοράζοντας 4,4 δισ. δολάρια, ενώ ισοσκέλισε τις επενδύσεις της σε άλλες μετοχές, όπως της Chevron, η οποία εξακολουθεί να είναι μια σημαντική επένδυση στο χαρτοφυλάκιό της.

Οι πωλήσεις μετοχών αντιστάθμισαν κατά πολύ τα 8,2 δισ. δολάρια που δαπάνησε η Berkshire για να αυξήσει το μερίδιό της στην εταιρεία Pilot Travel Centres στο 80% από 38,6%, αφήνοντας στην ιδρυτική οικογένεια Χασλάμ το υπόλοιπο 20%.

Ο Μπάφετ, ηγείται της Berkshire από το 1965, μετατρέποντάς την από μια προβληματική εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας σε όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων με δεκάδες επιχειρήσεις, όπως η σιδηροδρομική εταιρεία BNSF, η Berkshire Hathaway Energy και μονάδες παραγωγής και λιανικής, όπως τα παγωτά See’s Candies και Dairy Queen.

Η εταιρεία δημοσίευσε τα αποτελέσματά της πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της στην Ομάχα, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή