Για 59η φορά, ο Γουόρεν Μπάφετ αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα Σάββατο της ετήσιας συνάντησης της Berkshire Hathaway Inc, στην οποία οι επενδυτές κάνουν το «λαϊκό προσκύνημα» για να ακούσουν τον επενδυτικό θρύλο, σε μια περίοδο αναταραχής για τον τραπεζικό κλάδο και με τις ανησυχίες για ύφεση ή/και χρεοκοπία των ΗΠΑ να πληθαίνουν.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στην Ομάχα της Νεμπράσκα αυτό το Σαββατοκύριακο για το γκαλά, το οποίο ο 92χρονος Μπάφετ, αποκαλεί το «Γούντστοκ των Καπιταλιστών».

Η προσέλευση αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά από πέρυσι.

Ενώ η Berkshire έχει ένα σχέδιο διαδοχής, με τον Αντιπρόεδρο Greg Abel να έχει προγραμματιστεί να διαδεχθεί τον Μπάφετ ως Διευθύνων Σύμβουλος, οι επενδυτές γνωρίζουν ότι ο χρόνος τους να δουν και να ακούσουν τον γκουρού των επενδύσεων και τον μακροχρόνιο αντιπρόεδρο Τσάρλι Μάντζερ είναι περιορισμένος.

Τα πράγματα που κάνουν τον Γουόρεν Μπάφετ να ανησυχεί

Οι Μπάφετ και Μάντζερ πρόκειται να απαντήσουν σε  ένα πεντάωρο μαραθώνιο ερωτήσεων από μετόχους της επενδυτικής εταιείας.

Η Berkshire είχε ένα σχέδιο διαδοχής τουλάχιστον από το 2006. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ο μεγαλύτερος γιος του Μπάφετ, Χάουαρντ, θα γινόταν μη εκτελεστικός πρόεδρος, εν μέρει για να διατηρήσει την «οικογενειακή κουλτούρα». Ο Todd Combs και ο Ted Weschler, οι οποίοι επιβλέπουν μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Berkshire, ενδέχεται να τα αναλάβουν όλα.

Τα επενδυτικά ερωτήματα

Ο Μπάφετ αναμένεται να κληθεί να απαντήσει για την πρόσφατη τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ, τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να αποτρέψει τον πληθωρισμό αποφεύγοντας την ύφεση και τις πιθανές συνέπειες εάν οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον δεν αυξήσουν το ανώτατο όριο για το χρέος.

Άλλες ερωτήσεις μπορεί να αφορούν τις τεράστιες επενδύσεις του Μπάφετ στην Apple Inc και την Occidental Petroleum Corp ή το πλέον αβέβαιο στοίχημά του ότι η εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard Inc μπορεί να εξαγοραστεί από τη Microsoft Corp. .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή