Αφού εδώ και δεκαετίες γράφει επιτυχίες, είναι λογικό αυτές να παίζουν ξανά και ξανά. Ο Γουόρεν Μπάφετ Warren Buffett παρουσίασε ως επί το πλείστον τις μεγαλύτερες επιτυχίες του το  Σαββατοκύριακο στην τελευταία του ετήσια επιστολή προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway σε μία ένδειξη ότι ο ηλικιωμένος επενδυτής ροκ σταρ μπορεί να έχει ξεμείνει από νέο υλικό.

Παρόλο που ο όμιλος του «Σοφού της Ομάχα» έχασε περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από φόρους πέρυσι, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια, οι μετοχές της Berkshire ενισχύθηκαν κατά 4%, κατατροπώνοντας τον δείκτη S&P 500, ο οποίος υποχώρησε 18%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων. Είναι απόδειξη της αποδεδειγμένης ικανότητας του Μπάφετ να ξεπερνά τις οικονομικές καταιγίδες, παρόλο που το μέγεθος της εταιρείας των 670 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθιστά ολοένα και πιο δύσκολο να ξεπεράσει την αγορά.

Η επιστολή του Μπάφετ που συνόδευε τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν από τις πιο σύντομες, με λιγότερες από 3.500 λέξεις, σε σχεδόν 60 χρόνια συγγραφής τους.

Παρείχε επίσης ελάχιστη νέα εικόνα για τις μεθόδους του. Πίστωσε μέρος της επιτυχίας του στον 99χρονο σύντροφό του Charlie Munger, παρουσίασε τα οφέλη του χρόνου ως «μυστική σάλτσα» και εξήγησε τις αρετές των εξαγορών μετοχών στις σωστές συνθήκες. Αυτές οι ομιλίες είναι πολύ γνωστές στους ακαδημαϊκούς του Berkshire, όπως και οι έπαινοι που τραγούδησε ξανά στον «δυναμισμό της Αμερικής».

Δεν είναι ντροπή να παίζεις με τους crowd-pleasers, αλλά είναι εύκολο να αρχίσεις να τους συντονίζεις.

REUTERS BREAKINGVIEWS

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners