Όλα τα μέλη εκτός ενός του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής εταιρείας ανάπτυξης λογισμικών Cariad πρόκειται να απολύσει η Volkswagen. Αυτό αποκάλυψε στο Reuters πηγή με γνώση επί του θέματος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιλύσει τα προβλήματα της ανάπτυξης της εταιρείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι απολύσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ανεβάζει ταχύτητα» στην ηλεκτροκίνηση η Volkwagen – Δρομολογεί επενδύσεις 180 δισ.

Το εν λόγω το οποίο δημιουργήθηκε υπό την ηγεσία του πρώην CEO του ομίλου VW Χέρμπερτ Ντις δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του έχοντας υπερβεί τον προϋπολογισμό του. Η πορεία του τμήματος ήταν από τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρηση του Ντις και στην αντικατάστασή από τον Όλιβερ Μπλουμ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Cariad αναμένεται να υπογράψει τις απολύσεις στη συνεδρίασή του και μόνο ο επικεφαλής του προσωπικού της μονάδας, Ράινερ Ζουγκέχορ, ενδέχεται να παραμείνει στη θέση του.

Εκπρόσωπος της VW δήλωσε στο Reuters ότι η γερμανική εταιρεία αναλύει την Cariad και την πορεία της. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, έχουν ληφθεί αρκετές αποφάσεις, όχι όμως αποφάσεις για το προσωπικό, ενώ τόνισε ότι η Cariad και η ανάπτυξη λογισμικού για τα οχήματα παραμένουν αναπόσπαστα στοιχεία της στρατηγικής του ομίλου Volkswagen.

Τα προβλήματα στην Cariad έχουν καθυστερήσει τις εργασίες για κάποια εμβληματικά νέα μοντέλα όπως τα Porsche e-Macan και Audi Q6 e-tron.

Η προγραμματισμένη κυκλοφορία του λογισμικού αυτοκινήτων σε όλη την εταιρεία, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για το τέταρτο από τα πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης από το 2026, έχει αναβληθεί κατά δύο χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή