Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στη Wall Street, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο, την ώρα που οι επενδυτές προσβλέπουν στην ανακοίνωση βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,01% στις 33.679 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 4.138 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 12.215 μονάδες.

Πετρέλαιο: Η υποχώρηση των φόβων για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας ενισχύει τις τιμές

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών σημειώνουν ευρεία άνοδο, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να κερδίζει 2,2%. Οι μετοχές της PacWest σημειώνουν άνοδο 48%, αφού η τράπεζα μείωσε το μέρισμά της. Οι μεγάλες τράπεζες Citigroup, Wells Fargo, JPMorgan Chase και Morgan Stanley ενισχύονται επίσης.

Πού εστιάζει η αγορά

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα στρέφεται στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού. Και τα δύο μεγέθη “θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αναλυτές να αποκρυπτογραφήσουν την κατεύθυνση των πιο επίμονων ρωγμών της οικονομίας όπου ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος”, δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Μετά την απόφαση για το επιτόκιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, οι επενδυτές τιμολογούν μόλις 9% πιθανότητα για αύξηση στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. “Οι χρηματοπιστωτικές αγορές ελπίζουν ότι η Fed θα συνεχίσει να παραμένει συγκρατημένη, αλλά μόνο εάν ο πληθωρισμός δείξει σημάδια περαιτέρω αποκλιμάκωσης”, δήλωσε ο Krosby.

Πάντως, σύμφωνα με τη UBS, ο πληθωρισμός, αν και μετριάζεται, παραμένει πολύ υψηλός. Τα δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση είναι απίθανο να πείσουν τη Fed ότι ο πληθωρισμός μειώνεται αρκετά γρήγορα ώστε να αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών επιτοκίων σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση, η επιφυλακτικότητα θα παραμείνει στην αγορά, καθώς δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία για το όριο χρέους. Η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Janet Yellen, ανέφερε ότι η μη αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους θα προκαλέσει “απότομη οικονομική ύφεση” στις ΗΠΑ και επανέλαβε την προειδοποίησή της ότι το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να ξεμείνει από μετρητά για την πληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων μέχρι τον Ιούνιο.

Η Yellen δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει “έκτακτα μέτρα” για να αποφύγουν τη χρεοκοπία και ότι αυτό δεν είναι κάτι που το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να συνεχίσει να κάνει. Ζήτησε μάλιστα από το Κογκρέσο να αναλάβει δράση για να αποφευχθεί η “οικονομική καταστροφή”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]