Θετικά έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν σημαντική ώθηση, την ώρα που οι ανησυχίες για το όριο χρέους και τις τραπεζικές αναταράξεις στις ΗΠΑ παραμένουν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,3%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 7.749 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,45% στις 15.906 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,31% στις 7.404 μονάδες.

MSCI Greece Rebased Index: Το ελληνικό χρηματιστήριο γυρίζει σελίδα

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας η εικόνα δεν ήταν και τόσο θετική. Ο FTSE 100 έχασε 0,4%, ο DAX σημείωσε απώλειες 0,3% ενώ η CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,38.

Εξελίξεις σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική Societe Generale ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, με τη μετοχή της να κλείνει στο +1,2%. Τα καθαρά κέρδη του γαλλικού τραπεζικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 1,1 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023.

Επίσης, η γερμανική Allianz κατάφερε να ανατρέψει τις αρχικές πιέσεις της και να κλείσει με μικρά κέρδη, αν και δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες με τα αποτελέσματα της, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε αύξηση κερδών κατά 329%. Η σύγκριση όμως δεν είναι σωστή, αφού τα περυσινά αποτελέσματα επηρεάστηκαν από πρόστιμα και διακανονισμό για ένα από τα αμερικανικά της ταμεία.

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (ONS). Σε μηνιαία βάση, το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο του 2023.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,7% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσιο επίπεδο, η παραγωγή μειώθηκε κατά 2%.

Αυτή ήταν η ισχυρότερη μηνιαία αύξηση από τον Μάιο του 2021. Οι κύριοι συντελεστές της αύξησης ήταν η μεταποίηση, η οποία πρόσθεσε 0,7%, και η παροχή νερού και αποχέτευσης, μαζί με τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, που αυξήθηκαν κατά 1,7% και 1,1% αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, τα ορυχεία και τα λατομεία μειώθηκαν κατά 1,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές