Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνοντας διαθέσεις να κρατήσει τα επίπεδα, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από τους πωλητές, που όπως έδειξε το ταμπλό δεν έχουν ολοκληρώσει τις διορθωτικές τους κινήσεις. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,03% στις 1.122,75 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 80 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας, η άνοδος ήταν της τάξεως του 1%.

MSCI Greece Rebased Index: Το ελληνικό χρηματιστήριο γυρίζει σελίδα

Η αύξηση του τζίρο ήρθε περισσότερο μέσω πακέτων, τόσο από τον ΟΤΕ όσο και από την Κλουκίνας Λάππας, με την τελευταία να βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης στον όμιλο της Intracom. Στην ΚΛΜ άλλαξαν χέρια 7,2 εκατ. μετοχές, συνολικής αξίας 7,2 εκατ. ευρώ, αφού έγιναν οι συναλλαγές στο 1 ευρώ.

Επιλεκτικές κινήσεις

Στην υπόλοιπη αγορά όμως οι κινήσεις ήταν επιλεκτικές και μετρημένες, με τους αγοραστές να περιορίζονται μόνο στην απορρόφηση των πιέσεων και σε ελάχιστες τοποθετήσεις. Δηλαδή τα χαρτοφυλάκια συνέχισαν την τακτική των μικρών κινήσεων, καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Η εικόνα αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, καθώς πλησιάζουμε στο πρώτο μέρος του εκλογικού σήριαλ. Τα μέχρι τώρα σενάρια υποστηρίζουν τη συνέχιση της φιλοεπενδυτικής κατεύθυνσης από την επόμενη κυβέρνηση, αλλά ο κίνδυνος καθυστερήσεων είναι αυτός που θα κρίνει εν τέλει και την επόμενη ημέρα της αγοράς. Το διακύβευμα βέβαια δεν είναι η μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς, αλλά η βραχυπρόθεσμη, καθώς ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα χρειαστεί για να αρχίσει και πάλι το κυβερνητικό έργο να βρίσκει ρυθμούς.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Autohellas και Quest σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Σαράντης, Coca Cola, Alpha Bank, Titan, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Aegean, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, οι πιέσεις εστίασαν σε Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Motor Oil, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν Λάμδα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών