Να ανακάμψει από τις τραπεζικές πιέσεις προσπαθεί σήμερα η Wall Street, χωρίς όμως να αποστρέφει την εστίασή της από τις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους, καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι μπορεί να φέρει μια σειρά αλυσιδωτών αρνητικών συνεπειών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,18% στις 33.368 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 4.141 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23% στις 12.356 μονάδες.

Γέλεν-ΗΠΑ: Χάσμα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών για το χρέος

Οι περιφερειακές τράπεζες σημειώνουν ευρεία άνοδο μετά από τη μεγάλη χθεσινή πτώση. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) σημειώνει άνοδο 1,1%. Η Western Alliance ενισχύεται κατά 2,4% και η PacWest κερδίζει 3,4%.

Την ίδια ώρα, η Tesla ενισχύεται κατά 2,3%, αφού ο Elon Musk δήλωσε την Πέμπτη ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter. Ο ίδιος θα κρατήσει το ρόλο του επιβλέποντος στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.

Το ανώτατο όριο χρέους

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, καθώς η ανησυχία γύρω από τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους παραμένει. Σύμφωνα με το CNBC η συνάντηση για το ανώτατο όριο χρέους μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και των ηγετών του Κογκρέσου που είχε οριστεί για σήμερα, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Η αβεβαιότητα μάλιστα για το πότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ξεμείνει από μετρητά και δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις παραμένει, μετά τις νέες δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών. Η Τζάνετ Γέλεν σήμερα Παρασκευή, δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα παραμένει η αβεβαιότητα, προσθέτοντας πώς οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει για το ζήτημα αυτό θα ενημερώσει το Κογκρέσο, ενώ δεν παρέλειψε να υποδείξει την 1η Ιουνίου ως μια πιθανή ημερομηνία αθέτησης πληρωμών από την Ουάσιγκτον.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Εν τω μεταξύ, τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις τιμές χονδρικής, ένδειξη χαλάρωσης του πληθωρισμού, δεν καταφέρνουν να αλλάξουν το επενδυτικό κλίμα και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για μια μελλοντική ύφεση.

Επίσης, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών αυξήθηκαν για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο, καταγράφοντας αύξηση 0,4%, η οποία υπερέβη την εκτίμηση συναίνεσης του Dow Jones. Μεγάλο μέρος της ανόδου προήλθε από την αύξηση κατά 4,5% των εισαγόμενων καυσίμων, η οποία αντισταθμίστηκε από τις αμετάβλητες τιμές εισαγωγών εκτός καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street