Την ελπίδα ότι οι πολιτικοί στις ΗΠΑ θα καταλήξουν σε μια «ώριμη» απόφαση όσον αφορά την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία εάν δεν το κάνουν.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στην Ιαπωνία, ο Λίντνερ δήλωσε ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι ακόμη «εύθραυστες» και ευχήθηκε τα κόμματα να μην επηρεαστούν από βραχυπρόθεσμες  ή κομματικές βλέψεις.

ΔΝΤ: Η κήρυξη στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ θα είχε «σκληρό αντίκτυπο» στην παγκόσμια οικονομία

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού υπογραμμίζουν τις ανησυχίες καθώς αναβλήθηκε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των νομοθετών που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον. Η συμφωνία είναι απαραίτητη για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφική χρεοκοπία.

Ο Λίντνερ προειδοποίησε ότι η πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία και τη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών. «Γι’ αυτό κοιτάμε ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτές τις ημέρες και ελπίζουμε ότι θα ληφθεί μια ώριμη απόφαση όσον αφορά την εξέλιξη των αμερικανικών κρατικών οικονομικών και τις σχετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε.

Επεξηγώντας αργότερα τι σημαίνει «ώριμη», ο Λίντνερ είπε ότι πρόκειται για την επίτευξη μιας αποδεκτής απόφασης που δεν υπαγορεύεται από κομματικές πολιτικές σκοπιμότητες ή βραχυπρόθεσμα κίνητρα.

Οι οικονομικοί ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7)  συναντώνται στην Ιαπωνία. Στο τραπέζι των συζητήσεων η ατζέντα περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα όπως το πόσο μακριά θέλουν να προχωρήσουν σε βήματα για την αντιμετώπιση της Κίνας, καθώς και το πώς θα στηρίξουν την Ουκρανία και θα επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή