Αυξημένα θα είναι τα χρηματικά έπαθλα που θα διανεμηθούν στο εφετινό Roland Garros το οποίο θα διεξαχθεί στο Παρίσι το διάστημα 28 Μαΐου-11 Ιουνίου, καθως οι διοργανωτές του χωμάτινου τουρνουά γκραν σλαμ ανακοίνωσαν σήμερα (12/5) ότι θα μοιράσουν συνολικά 49.6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 12.3% σε σχέση με πέρυσι.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει μια ακόμη πιο ομοιόμορφη κατανομή χρημάτων μεταξύ των παικτών. Γι’ αυτό αυξήθηκαν τα ποσά που παίρνουν όσοι αποκλείονται στον πρώτο γύρο στα μονά ανδρών και γυναικών, καθώς και τα χρήματα που θα δοθούν για τους αγώνες των προκριματικών, για το τένις με αμαξίδιο και το τένις με τετραπληγία.

Το Roland Garros, το «χρυσό» συμβόλαιο με την Amazon και η γκρίνια για τα βραδινά παιχνίδια

Tennis – French Open – Roland Garros, Paris, France – May 28, 2022 Greece’s Stefanos Tsitsipas warms up before his his third round match against Sweden’s Mikael Ymer REUTERS/Yves Herman

Τα μπόνους για τα μονά θα είναι αυξημένα κατά 9.1% σε σχέση με το 2022, με τους νικητές σε άνδρες και γυναίκες να λαμβάνουν 2.3 εκατομμύρια ευρώ έκαστος, ενώ οι ηττημένοι των πρώτων τριών γύρων θα λάβουν 11-13% περισσότερα χρήματα. Επίσης, ακολουθώντας αλλαγές που έγιναν το 2022, οι διοργανωτές επέλεξαν να αυξήσουν τα πριμ για τους τρεις γύρους των προκριματικών, τα οποία θα… «μεγαλώσουν» κατά 11.8% κατά μέσο όρο.

Επιπρόσθετα, τα χρήματα που θα διαθετούν στις εφετινές διοργανώσεις του Roland Garros για το τένις με αμαξίδιο και το τένις με τετραπληγία θα είναι 810.000 ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το 2022. Τέλος, τα χρηματικά έπαθλα για τα διπλά ανδρών και γυναικών θα είναι αυξημένα κατά 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι