Νέα έρευνα δείχνει ότι μια πτήση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο θα διαρκεί μόλις 2 ώρες μέχρι το 2033, με υποτροχιακές διαστημικές πτήσεις—ένα ταξίδι που διαρκεί επί του παρόντος 22 ώρες, σύμφωνα με το Forbes.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναλάβει ιατρική έρευνα σε συνεργασία με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και το King’s College του Λονδίνου για να καθορίσει πώς οι επιβάτες θα μπορούσαν να αντέξουν σε μια τέτοια πτήση.

Αεροπορικά ταξίδια: Εκτόξευση της ζήτησης business class εισιτηρίων

Δύναμη 4 G

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Aerospace Medicine and Human Performance και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι φυσιολογικές αποκρίσεις είναι πιθανό να είναι καλοήθεις για τους περισσότερους επιβάτες» σύμφωνα με τον ιατρικό επικεφαλής της CAA, Δρ Ράιαν Άντερτον.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης της δύναμης G οι ταξιδιώτες μπορεί να έχουν πρόβλημα στην αναπνοή και επίσης να υποστούν μια στιγμιαία απώλεια όρασης. Ωστόσο, ο Άντερτον λέει ότι επειδή οι αρτηρίες τους μπορεί να είναι πιο δύσκαμπτες,  οι ηλικιωμένοι θα τα πάνε καλύτερα με την πίεση της δύναμης G, καθώς οι πιο δύσκαμπτες αρτηρίες μπορεί να μειώσουν τη συγκέντρωση αίματος μακριά από τον εγκέφαλο.

Η πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Αυστραλία που αυτή τη στιγμή διαρκεί λίγο λιγότερο από μία ημέρα θα περιλαμβάνει στο μέλλον απογείωση με πύραυλο G-force έως και 62 μίλια ή 100 χιλιόμετρα – οπότε τεχνικά θα βρισκόταν στο διάστημα. Οι επιβάτες θα αισθάνονται μια δύναμη 4G για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Αντί να συνεχίσει περαιτέρω στο διάστημα όπως η SpaceX του Elon Musk, το Blue Origin του Jeff Bezos και το Virgin Galactic του Richard Branson, το αεροσκάφος θα συνέχιζε το ταξίδι του υποτροχιακά προς τον προορισμό του. Κατά την άφιξή του, θα εισχωρούσε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης με δύναμη  6G για 10-15 δευτερόλεπτα.

Σχεδόν μια ημέρα

Μια πτήση Concorde της British Airways κατέχει αυτήν τη στιγμή το ρεκόρ για τον ταχύτερο χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων, πραγματοποιώντας το ταξίδι το 1985 σε 17 ώρες, 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα σταματώντας για ανεφοδιασμό καυσίμων στο Μπαχρέιν, το Κολόμπο και το Περθ.

Το τρέχον δρομολόγιο της Qantas από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ κάνει επί του παρόντος μία στάση, αν και η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει απευθείας πτήση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο το 2025 σε 19 ώρες—ονομάζεται «Project Sunrise». Αυτή τη στιγμή εκτελείται απευθείας πτήση από το Περθ, στη δυτική ακτή της Αυστραλίας προς το Λονδίνο σε 17 ώρες.

Ένα τρέχον υποτροχιακό εισιτήριο με μια από τις νέες startups όπως η Space X κοστίζει περισσότερα από 650.000 δολάρια και η CAA πιστεύει ότι ένα υποτροχιακό ταξίδι 20 ωρών για τους επιβάτες από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ, μπορεί να κοστίζει έως και 350.000 αρχικά, αλλά θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου και με την αύξηση της ζήτησης.

Οι περιβαλλοντολόγοι, ωστόσο, επισημαίνουν, ότι αυτό που θα μπορούσε να είναι επωφελές για τους ταξιδιώτες, μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τον πλανήτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση