Περισσότερα από 160 ακίνητα αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών τουλάχιστον, πουλήθηκαν στο Λονδίνο το οικονομικό έτος μέχρι τον Μάρτιο – τα περισσότερα από το 2016, όταν το Brexit εμπόδισε τους μεγιστάνες από το να επενδύσουν στην «super-prime» αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον Guardian.

Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τα ακίνητα άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών ανήλθε σε 3,1 δισεκατομμύρια λίρες, που αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο περισσότερα από 19 εκατομμύρια λίρες ανά πώληση και ήταν αυξημένο από το σύνολο των 2,5 δις που δαπανήθηκαν σε 144 ακίνητα το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων του Κτηματολογίου από τον κτηματομεσιτική Knight Frank και τον πάροχο δεδομένων LonRes.

Βρετανία: Σε δικαστικό… πόλεμο Ρώσος μεγιστάνας για να πάρει πίσω γιοτ αξίας 47 δισ. δολ.

Ο Paddy Dring, επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων στην Knight Frank, δήλωσε: «Μετά από όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, το Λονδίνο εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους παγκόσμιους αγοραστές».

Το φορολογικό πλαίσιο

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις super-prime να μειωθούν κατά τουλάχιστον 10% τους επόμενους 12 μήνες, καθώς οι παγκόσμιοι υπερπλούσιοι και οι σύμβουλοί τους ανησυχούν για τις προοπτικές νίκης των Εργατικών στις επόμενες  εκλογές – που αναμένεται να διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο – και την δέσμευση του κόμματος να καταργήσει ένα φορολογικό κενό για μη μόνιμες κατοικίες.

Οι υπερπλούσιοι άνθρωποι που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εγγεγραμμένοι ως μη κάτοικοι με μόνιμη κατοικία εκτός της χώρας, επιτρέπεται νόμιμα να αποφύγουν να πληρώσουν συνολικά περισσότερα από 3,2 δισ. λίρες φόρου για τουλάχιστον 10,9 δισ. υπεράκτιου εισοδήματος ετησίως, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε πέρυσι.

Μια ανάλυση δεδομένων από ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο του Warwick και στο London School of Economics, διαπίστωσε ότι 26.000 άτομα τα οποία επωφελήθηκαν από το φορολογικό καθεστώς, γλύτωσαν κατά μέσο όρο 420.000 λίρες ετησίως από μη δηλωθέντα εισοδήματα και υπερπόντια κέρδη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Akshata Murty, απέφυγε φόρο έως και 20 εκατομμυρίων λιρών για μερίσματα από την Infosys, μια επιχείρηση πληροφορικής που συνίδρυσε ο πατέρας της, χάρη στην ιδιότητά της ως μη μόνιμου κατοίκου.

Οι μεγιστάνες που αγόρασαν πολυτελείς κατοικίες

Μεταξύ των αγοραστών πέρυσι, ήταν ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Ερνέστο Μπερταρέλι, ο οποίος ξόδεψε 92 εκατομμύρια λίρες για μια έπαυλη 80 δωματίων στην Μπελγκράβια, με πισίνα 20 μέτρων, πολυτελές γυμναστήριο και κινηματογράφο.

Ο Hanzade Doğan Boyner, ιδρυτής και πρόεδρος της τουρκικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Hepsiburada.com, η οποία συχνά αναφέρεται ως «ο Αμαζόνιος της Ανατολής», αγόρασε μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων στο Knightsbridge για 27 εκατομμύρια λίρες.

Ο υψηλότερος αριθμός πωλήσεων άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών σημειώθηκε στο Kένσινγκτον (26), ακολουθούμενο από την Μπελγκράβια (25) και το Μέιφερ (22).

Αρκετά ακόμη πιο ακριβά σπίτια στο Λονδίνο κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του 2-8a Rutland Gate, ενός «ιδιωτικού παλατιού» 45 δωματίων με θέα στο Hyde Park με αρχική τιμή πώλησης 200 εκατ. λίρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή