Επτά ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν κατά της κλιματικής αλλαγής «βούτηξαν» στην εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και έριξαν αραιωμένο κάρβουνο στο νερό της για να το μαυρίσουν.

Οι διαδηλωτές – μέλη της ομάδας Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν θα πληρώσουμε για ορυκτά [καύσιμα]» και φώναζαν «Η χώρα μας πεθαίνει».

Ναυτιλία: Οι τέσσερις δρόμοι προς την πράσινη μετάβαση

Αστυνομικοί μπήκαν κι αυτοί στο νερό για να τους απομακρύνουν, με πολλούς τουρίστες να βιντεοσκοπούν το όλο σκηνικό και μερικούς από τους θεατές να επιτίθενται με ύβρεις κατά των ακτιβιστών, σύμφωνα με βίντεο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ultima Generazione ζήτησε να σταματήσουν οι δημόσιες επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα και συνέδεσε τις ακτιβιστικές της δράσεις με τις φονικές πλημμύρες στη βόρεια Ιταλία και την επαρχία της Εμίλια Ρομάνα τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με την οργάνωση, ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ιταλία κινδυνεύει από πλημμύρες.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Roberto Gualtieri, καταδίκασε τη διαμαρτυρία, την τελευταία από μια σειρά πράξεων που στοχεύουν έργα τέχνης στην Ιταλία. «Αρκετά με αυτές τις παράλογες επιθέσεις στην καλλιτεχνική μας κληρονομιά», έγραψε στο Twitter.

Η παράδοση είναι οι επισκέπτες να πετούν νομίσματα στο διάσημο σιντριβάνι του 18ου αιώνα για να σιγουρέψουν ότι θα επιστρέψουν στη Ρώμη ξανά κάποια μέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green