Στη ζώνη των 1.200 μονάδων επανέρχεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει στηρίγματα στη συντριπτική πλειονότητα του ταμπλό του προκειμένου να διαχειριστεί την πτώση της δεικτοβαρούς Coca Cola. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,82% στις 1.201,64 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαραίνει από το μέρισμα της Coca Cola

Οι βραχυπρόθεσμοι έκαναν τη «δουλειά» τους χτες, κατοχυρώνοντας μέρος των ιδιαιτέρως ελκυστικών μετεκλογικών κερδών και πλέον επανέρχονται σε τίτλους που είτε έχουν μείνει πίσω είτε έχουν κάποια εξέλιξη που δείχνει ότι οι προοπτικές τους είναι θετικές. Έτσι οι δυνάμεις στο ταμπλό ανακατατάσσονται, επαναφέροντας όμως τον δείκτη στα επίπεδα των 1.200 μονάδων.

Και αυτά τα επίπεδα δείχνουν ότι δεν είναι το τέλος της ανόδου, αλλά ένα παράθυρο τοποθετήσεων όσο θα προεξοφλείται σταδιακά η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία παραμένει ακόμη και ενόψει των δεύτερων εκλογών, αναιρώντας τα όποια αρνητικά σενάρια και αν υπάρχουν ακόμη στο τραπέζι.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean ξεχωρίζει με το +7,50%, όπως και η Βιοχάλκο με το +5,15%, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς. Θετικά κινούνται οι Εθνική, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΔΕΗ και Titan, ενώ αρνητικά οι Jumbo, ΟΤΕ και ΟΛΠ. Η Coca χάνει 3,96%, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς μέρισμα ύψους 0,78 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες