Στη σημασία της ρομποτικής στην ελληνική βιομηχανία αναφέρθηκε η Ιωάννα Καρατζόγλου Μηχανικός Πωλήσεων στην GIZELIS ROBOTICS, μιλώντας στον ΟΤ, κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης Beyond 2023 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την κ. Καρατζόγλου η εταιρεία GIZELIS ROBOTICS παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες κυρίως σε βιομηχανίες, καθώς και αυτοματοποιήσεις αποθηκών. «Πηγαίνουμε στα εργοστάσια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξάγουμε τεχνολογία made in Greece. Όποιος χρειάζεται ρομποτικό μηχανολογικό εξοπλισμό, προτείνουμε το μηχάνημα που απαιτείται. Οι λύσεις αφορούν -μεταξύ άλλων- ρομποτικούς βραχίονες, αυτοκινούμενα οχήματα. Προσφέρουμε λύσεις ρομποτικής τεχνολογίας», τόνισε.

Αύξηση της παραγωγικότητας

«Εμείς εξελίσσουμε τη βιομηχανία, για να μείνει ανταγωνιστική, και στο τέλος αυξάνεται η παραγωγικότητα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη βιομηχανία του μέλλοντος, η κ. Καρατζόγλου, λέει χαρακτηριστικά πως «ούτε και εμείς δεν μπορούμε να το περιγράψουμε αλλά, βλέπουμε στο μέλλον ρομποτικούς βραχίονες με απεριόριστες εφαρμογές, οχήματα να μεταφέρουν παλέτες κ.λπ.».

Όπως είπε, το οικοσύστημα της τεχνητής νοημοσύνης μεγαλώνει αρκετά γρήγορα, ενώ η ελληνική βιομηχανία ακολουθεί τα trends της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά την κουλτούρα για να γίνει μια ρομποτική εφαρμογή επιτυχημένη, η ίδια πρόσθεσε πως χρειάζεται πίστη από τη διοίκηση και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν.

«Σε όλες τις επιχερήσεις μπορούν να εφαρμοστούν οι εφαρμογές της ρομποτικής, ενώ η ρομποτική τεχνολογία συνδράμει και στο κομμάτι της ασφάλειας. Ψάχνουμε λύσεις προκειμένου να ανταποκριθεί η βιομηχανία στις σύγχρονες προκλήσεις», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας
Beyond |

Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας

Το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας συντονίζει την πανευρωπαϊκή σύμπραξη ekip, μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας που προωθεί τη διασταυρούμενη καινοτομία με τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες