Την άποψη ότι χρειάζεται σχεδιασμός προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ψηφιοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο Λευτέρης Καστανάκης πρώην γ.γ. του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας πως σημασία έχει η εφαρμογές και τα βήματα να έχουν μια ανταπόκριση και μια αποδοχή σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Μιλώντας στον ΟΤ, κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης Beyond 2023, ο κ. Καστανάκης τόνισε πως «οι τεχνολογικές εταιρείες ανοίγουν δρόμους και δημιουργούν λύσεις. Αλλά αυτό γίνεται αποσμαστικά και χωρίς σχεδιασμό από την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Χρειάζεται managerial υποστήριξη, υπάρχει η διάθεση από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και η ανάγκη για αυτές τις τακτικές. Αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται βοήθεια», πρόσθεσε.

Μεγάλα βήματα

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Καστανάκης επεσήμανε ότι «η Αθήνα έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς τα εμπρός. Από το 2014, αλλά και μετά με την  καινούργια διοίκηση ακόμη πιο δυνατά. Η Αθήνα είναι πολύ κοντά στο να έχει όλη την υποδομή και να το μεταφράσει αυτό σε υπηρεσία προς τον πολίτη. Ηδη ένα κομάτι υπηρεσιών έχει επεκταθεί, δίνει μια κατεύθυνση η Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά

«Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατευθύνει τον πολίτη και να μπορεί να κάνει τη ζώη του πολύ πιο εύκολη», κατέληξε ο πρώην γ.γ. του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα
Beyond |

Πώς θα μοιάζει ένα μέλλον με ρομπότ; - Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα

Για το πώς η ΑΙ έχει τη δυνατότητα να μάθει και να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου προγραμματισμού, μίλησε το ανθρωποειδές ρομπότ στην έκθεση Beyond

Beyond 2024 – Μιχάλης Μπλέτσας: Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία
Beyond |

Μπλέτσας (Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας): Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία

«Σίγουρα θα υπάρχει προπαγάνδα ενόψει ευρωεκλογών», είπε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας ενώ τόνισε ότι «στο διαδίκτυο δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα τοις μετρητοίς»