Τα ερευνητικά αποτελέσματα πρέπει να έχουν ανταπόδοση στην κοινωνία και την οικονομία, ανέφερε ο γ.γ. Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, μιλώντας στο πάνελ του ΟΤ, κατά την τρίτη ημέρα της έκθεσης Beyond 2023.

Όπως είπε η Γενική Γραμματεία  Ερευνας και Καινοτομίας υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στόχος είναι να τονωθεί η ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι τα ερευνητικά αποτελέσματα ότι θα πρέπει να έχουν ανταπόδοση στην κοινωνία και την οικονομία, να μετουσιωθούν και να γίνουν επιχειρηματικές δράσεις. Προχωρήσαμε πολύ πιο γρήγορα από ότι πίστευε κανείς», πρόσθεσε.

749 startups στο μητρώο

Σε ό,τι αφορά τις startups, ο κ. Κυριαζής τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν ξέραμε τι γίνεται με τον χώρο αυτό, αλλά το 2020 ξεκινήσαμε με το νομικό πλαίσιο, φτιάξαμε μια πλατφόρμα, δημιουργήσαμε τον τρόπο αξιολόγησης των εταιρειών για να χαρακτηρίζονται startups. Στο elevate Greece, έχουμε 749 startups εταιρείες στο μητρώο. Μάλιστα, χρηματοδοτήθηκαν με 60 εκατ. ευρώ αυτές που είχαν πληγεί από τον κορωνοϊό από το ΕΣΠΑ.

«Ιδέες υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα. Το Ανθρώπινο ερευνητικό δυναμικό είναι περιζήτητο στο εξωτερικό και θέλουμε να φέρουμε τους Ελληνες που έφυγαν προς τα έξω», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα δαπανά το 1,51 % του ΑΕΠ στην έρευνα και η προοπτική είναι τα επόμενα τρία χρόνια να πάμε στο 1,80%».

«Στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας θέλουμε να ενισχύσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News