Χρήση του δικτύου φορτιστών της Tesla θα μπορούν να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ford.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Πέμπτη 25 Μαΐου, η Ford δήλωσε ότι επισφράγισε μια συμφωνία που θα δώσει στους κατόχους Ford EV πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla από την άνοιξη του 2024.

Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Jim Farley δήλωσε ότι αυτό θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ταχυφορτιστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τους ιδιοκτήτες των EV της Ford, συμπεριλαμβανομένων των Mustang Mach-E, E-Transit και του pickup F-150 Lightning. Επί του παρόντος διαθέτουν περίπου 10.000 ταχυφορτιστές μέσω του δικτύου φόρτισης BlueOval Charge Network της Ford, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας θα προστεθούν περισσότεροι από 12.000 υπερφορτιστές.

Σε μια σχεδόν εξίσου εκπληκτική εξέλιξη, η Ford δήλωσε ότι τα EV της θα αποκτήσουν επίσης έναν προσαρμογέα που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τους Superchargers. Από το 2025, ένας σύνδεσμος που αναπτύχθηκε από την Tesla θα ενσωματωθεί στα νέα EV της Ford, δήλωσε η εταιρεία. Ο σύνδεσμος Tesla North American Charging Standard (NACS) στα EV της Ford που είναι εξοπλισμένα με θύρα Combined Charging System (CCS) θα επιτρέπει στα οχήματα να χρησιμοποιούνται με τους Tesla V3 Superchargers. Ένας εκπρόσωπος της Ford χαρακτήρισε αυτόν τον σύνδεσμο “μικρότερο και ελαφρύτερο” για να παρέχει “μια ανώτερη εμπειρία για τους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.