Έμπρακτα τον προσανατολισμό της στην ηλεκτρική κινητικότητα θέτει η Ford, η οποία στοχεύει να διαθέσει 600.000 EV σε ετήσια βάση μέχρι τα τέλη του 2023.

Από αυτά, τα 270.000 θα ανήκουν στην οικογένεια του δημοφιλούς brand της Ford Mustang Mach-E στις αγορές της Β. Αμερικής, την Ευρώπη και την Κίνα, ενώ σε 150.000 αναμένεται να ανέλθουν οι παραδόσεις του F-150 Lightning στις αγορές της Β. Αμερικής. Την ίδια στιγμή, 150.000 Ford Transit EV θα διατεθούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και την Ευρώπη, ενώ σε 30.000 μονάδες θα ανέλθουν στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης οι πωλήσεις του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού Explorer, του οποίου ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί σημαντικά το 2024.

Το σχέδιο της Ford για να αυξήσει την παραγωγή EV και τα κέρδη της

Ειδικά για την Ευρώπη, εκτός από το νέο Explorer, η Ford έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα προσφέρει 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2024. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει στη γηραιά ήπειρο αλλά και σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022 έως το 2026 για την ανάπτυξη και παραγωγή τολμηρών και προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, κλιμακώνοντας την παγκόσμια παραγωγή EV σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026.

Ταυτόχρονα, η Ford συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, εστιάζοντας να γίνει μία εταιρεία βιώσιμη και ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

Η κίνηση Μασκ που ξάφνιασε: Ανοίγει τους φορτιστές Tesla στα ηλεκτρικά Ford

Στο μεταξύ, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Πέμπτη 25 Μαΐου, η Ford δήλωσε ότι επισφράγισε μια συμφωνία που θα δώσει στους κατόχους Ford EV πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla από την άνοιξη του 2024.

Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Jim Farley δήλωσε ότι αυτό θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ταχυφορτιστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τους ιδιοκτήτες των EV της Ford, συμπεριλαμβανομένων των Mustang Mach-E, E-Transit και του pickup F-150 Lightning. Επί του παρόντος διαθέτουν περίπου 10.000 ταχυφορτιστές μέσω του δικτύου φόρτισης BlueOval Charge Network της Ford, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας θα προστεθούν περισσότεροι από 12.000 υπερφορτιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green