Μικρή υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές μελετούν τις προοπτικές της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ενώ αναζητούν ενδείξεις από τα οικονομικά στοιχεία.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κατά λιγότερο από μια μονάδα στο 3,687%. Η απόδοση του 2ετούς επίσης υποχώρησε κατά περίπου 1 μονάδα βάσης στο 4,512%.

Πετρέλαιο: Ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές πτωτικές τάσεις

Οι επενδυτές σταθμίζουν τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των  ΗΠΑ θα συνεδριάσει στις 13 και 14 Ιουνίου.

Στην τελευταία συνεδρίασή της, η κεντρική τράπεζα είχε δηλώσει ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της θα μπορούσε να τερματιστεί σύντομα. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν έκτοτε τοποθετηθεί δημόσια με διαφορετικούς τρόπους αναφορικά με το πόσο απαραίτηση είναι η συνέχιση της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής για να φτάσει ο πλθωρισμός στα επίπεδα του 2% που είναι ο στόχος της τράπεζας.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς εργασίας που παραμένει σφιχτή, η εικόνα της οικονομίας  δείχνει  ανθεκτικότητα, μειώνοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης, δίνοντας ώθηση σε ορισμένους επενδυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Περίπου το 25% των traders πιστεύει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια όταν συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Το τελευταίο διάστημα οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι αποφάσεις πολιτικής τους θα εξαρτώνται σε κάθε συνεδρίαση  από τα οικονομικά δεδομένα. Πέρα από τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία οι αξιαμωτούχοι της Fed αλλά και οι αγορές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν μια μέρα πριν της συνεδρίαση της Federal Reserve.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές