Με τις τράπεζες να κρατούν τη σκυτάλη της ανόδου και σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο εδραιώνει τη διάσπαση των κοντινών αντιστάσεών του, με ισχυρό μάλιστα τζίρο.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,75% στις 1.254,10 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει αισίως στα 95 εκατ. ευρώ.

Έχοντας 52 τίτλους σε αρνητικά εδάφη, με πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών τους, το ΧΑ δείχνει αγέρωχο προς την ανοδική του πορεία, αν και με μικρότερο ρυθμό από το χθεσινό ξέσπασμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αυτή η προσφορά που βγαίνει απορροφάται πολύ εύκολα, επιβεβαιώνοντας την κραταιά θετική τάση.

Τεχνικά, από τη στιγμή που ο γενικός δείκτης διέσπασε με “θόρυβο” τις 1.224 μονάδες και σήμερα τις 1.250 μονάδες, στοχεύει στον επόμενο στόχο, ήτοι στις 1.260-1.265 μονάδες. Πλέον τα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Γενικού Δείκτη αντικρύζουν τις κορυφές του 2014 ενώ σε επίπεδο κεφαλαιοποιήσεων η αγορά φλερτάρει με επίπεδα 2009.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank σημειώνει άλμα 5,58%, με τις Εθνική, Eurobank, Σαράντη, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε αρνητικά οι Aegean, Μυτιληναίος, Λάμδα, Quest, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα. Η Autohellas χάνει 1,66%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες