Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που θα πλήξουν κυρίως 6 περιοχές.

Η ΕΜΥ, επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο, που είχε εκδώσει χθες και προειδοποιεί, ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση σήμερα Κυριακή (11-06-2023) και αύριο Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Προσοχή σε 6 περιοχές – Άρχισαν οι βροχές στην Αττική

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Σύμφωνα εξάλλου, με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr σήμερα Κυριακή 11/06 αναμένεται γενίκευση της αστάθειας σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική, η κακοκαιρία ξεκίνησε από ορεινές και βορειοανατολικές περιοχές. Καταρρακτώδης βροχή πέφτει αυτή την ώρα στην Πάρνηθα και στα Βίλια, ισχυρή βροχή πέφτει στην Αγία Παρασκευή, στα Βριλήσσια και στο Νομισματοκοπείο.

 Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας

Γενίκευση της αστάθειας του καιρού

Σύμφωνα με το meteo:

– Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανό να είναι έντονα και να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής. Στη Θράκη και στα ορεινά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις.

– Μικρή πιθανότητα υπάρχει για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

– Μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες στα ηπειρωτικά.

– Άνεμοι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

– Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται ο αναμενόμενος αθροιστικός υετός κατά τη διάρκεια της Κυριακής 11/06.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν