Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τα καθιερωμένα σχόλια του προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ, που θα περιγράψουν τον τρόπο σκέψης της κεντρικής τράπεζας. Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται τόσο για την τελευταία απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων, όσο και για τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell σχετικά με τον τρόπο σκέψης της κεντρικής τράπεζας.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μικτά πρόσημαfED

Η  απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,806% , του 30ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,917% και του 2ετούς κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,633%.
Οι traders έχουν αυξήσει τα στοιχήματα στο 95% ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο αναφοράς της στο 5%-5,25%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Είναι όμως διχασμένοι για την επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο με το 63% να προεξοφλεί ότι η Federal Reserve θα αποφασίσει μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), ο οποίος μετρά τις μεταβολές των τιμών ενός καλαθιού αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε μόλις 0,1% για το μήνα και υποχώρησε σε ετήσια βάση στο 4%. Αυτή η 12μηνη αύξηση ήταν η μικρότερη από τον Μάρτιο του 2021, όταν ο πληθωρισμός μόλις είχε αρχίσει να αυξάνεται και να βρεθεί στο υψηλότερο επίεπδο των τελευταίων 41 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος ΔΤΚ κορυφώθηκε στο 9,1% τον Ιούνιο του 2022, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1981. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ΔΤΚ θα αυξηθεί κατά 0,2% τον περασμένο μήνα και κατά 4,1% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές