Τη… φόρμα τους ξαναβρίσκουν οι αγοραστές αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, αν και οι συναλλαγές δεν δείχνουν να ανεβάζουν ακόμη ρυθμό, καθώς ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τις δυνάμεις του πάνω από τις 1.270 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,71% στις 1.275,32 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 42 εκατ. ευρώ.

Γουάν: Υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους οι παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες

Η αγορά έχει βρει και πάλι τον ρυθμό της μετά από μια μίνι συσσώρευση λίγο κάτω από τις 1.270 μονάδες, με την Βιοχάλκο και την Jumbo να έχουν αναλάβει το έργο να ενεργοποιήσουν και πάλι τους αγοραστές στα τερματικά. Βέβαια, οι κινήσεις ακόμη είναι περιορισμένες, με την γενικότερη εικόνα να διαμορφώνεται περισσότερο από την σταδιακή ολοκλήρωση των εντολών των πωλητών.

Κόπωση

Ωστόσο, η κόπωση παραμένει εμφανής και η διστακτικότητα των αγοραστών για μεγάλες εντολές είναι δικαιολογημένη. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει τρόπος να πληγωθεί η ισχύουσα ανοδική τάση. Εξάλλου, οι εισηγμένες (πλην εξαιρέσεων, φυσικά) παραδίδουν ολοένα και καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα, δίνοντας έτσι και το πάτημα στα θεσμικά κεφάλαια να αγοράσουν ελληνικές μετοχές και θεμελιωδώς.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, πέριξ του +3% κινούνται οι Jumbo και Βιοχάλκο, ενώ ισχυρή είναι και η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Coca Cola, Aegean, Ελλάκτωρ και ΟΠΑΠ. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΛΠ, Εθνική, Quest, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και Autohellas, ενώ σε αρνητικά οι Σαράντης, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών