
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που «σαρώνει»από χθες τη χώρα και έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες.
Άστατο καιρό, με μεγάλους όγκους νερού και κεραυνούς σε μεγάλη συχνότητα σε αρκετές περιοχές της χώρας στα ανατολικά, είχε προβλέψει η ΕΜΥ με το αναβαθμισμένο Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Πλημμύρισαν δρόμοι στα Σπάτα
Εκτός των περιοχών στη βόρεια Ελλάδα έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στην Αττική καθώς η βροχή είναι διαρκής και κατά τόπους έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, οι δρόμοι στα Σπάτα λόγω της κακοκαιρίας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έκλεισε ο δρόμος έξω από το δημοτικό στάδιο των Σπατών καθώς το νερό κάλυψε το οδόστρωμα.

Οδηγός στην Χαλκιδική μπήκε μέσα στον χείμαρρο
Η κακοκαιρία χτύπησε το Σάββατο με σφοδρότητα τη Χαλκιδική, και ένας οδηγός κατέγραψε με το κινητό έναν χείμαρρο να παρασέρνει το αυτοκίνητό του ενώ αυτός ήταν μέσα.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, το νερό κάλυψε το ΙΧ, το οποίο ακολούθησε μία τρελή πορεία προτού επέμβουν τα κλιμάκια της Αντιπεριφέρειας. Ευτυχώς , ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημά του.
Η κακοκαιρία σαρώνει την Εύβοια
Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια και η Σκύρος από την κακοκαιρία που «σαρώνει» τις γύρω περιοχές από χθες Σάββατο και έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες.
Η κακοκαιρία συνεχίζεται και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με το evima.gr, αφού η βροχή πέφτει ασταμάτητα σε όλη την Εύβοια. Γι’ αυτό και η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται επί ποδός για ό,τι προκύψει.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο στη νότια όσο και στη βόρεια Εύβοια, αφού μοιάζουν με ποτάμια, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα και βίντεο.
Το πρώτα σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Εύβοια από το έντονο κύμα κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα από την Παρασκευή, καθώς στην περιοχή του Αλιβερίου έριξε ισχυρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.
Επί ποδός βρίσκεται η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο καθώς ενημερώθηκε από τους ένοικους.
Η έντονη βροχόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια, συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς, στη Νότια Εύβοια. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.
Κακοκαιρία σαρώνει τη Σκύρο – Πέφτει χαλάζι, ποτάμια οι δρόμοι
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει και το νησί της Σκύρου.
Η κακοκαιρία ξεκίνησε από αργά το βράδυ του Σαββάτου και αυτή την ώρα συνεχίζεται με έντονη χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε ποτάμια δρόμοι του νησιού.
Έντονα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα
Ρέματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι θυμίζουν ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις.
Η κακοκαιρία χτύπησε και τη βόρεια Ελλάδα, με εικόνες καταστροφής σε Θεσσαλονίκη, Καστοριά αλλά ακόμα και στη νησιωτική χώρα, και συγκεκριμένα στη Λέσβο.
Η Θεσσαλονίκη «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία από τα ξημερώματα του Σαββάτου έως και αργά το βράδυ, ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν με φτυάρια και άλλα εργαλεία στα χέρια τους, να καθαρίσουν τις αυλές τους από τα λασπόνερα και ό,τι προκλήθηκε από την σφοδρή βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα σχηματίστηκαν χείμαρροι οι οποίοι παρέσυραν αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα.
Στην Καστοριά ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η κακοκαιρία χτύπησε σφοδρά τα χωράφια και τις καλλιέργειες με την καταστροφή να είναι πάρα πολύ μεγάλη και πιθανότατα οι αγρότες να έχουν χάσει όλη την καλοκαιρινή περίοδο.
Εικόνες καταστροφής στη Λέσβο
Εικόνες καταστροφής και στην Λέσβο με θάλασσα και στεριά να γίνονται «ένα». Το ποτάμι έφτασε στη θάλασσα και ενωθήκαν μεταξύ τους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός πολίτη.
Για σήμερα, προβλέπεται ως τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία να χτυπήσει την κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, κυρίως τον νομό Μαγνησίας, Σποράδες και Εύβοια.
Από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να χτυπήσουν την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, δηλαδή τους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας καθώς και τον νομό Αττικής.
Από το μεσημέρι έως και ο βράδυ αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στις Κυκλάδες, το βόρειο τμήμα, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από την αρχή της νέας εβδομάδας.
Σε κλοιό κακοκαιρίας η Χαλκιδική
Ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνοί έπληξαν περιοχές της Ν. Καλλικράτειας, των Ν. Μουδανιών και της Κασσάνδρας. Στο… μάτι της κακοκαιρίας μπήκαν λίγο αργότερα και οι περιοχές της Σιθωνίας και της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.
Προβλήματα υπήρξαν με πλημμυρισμένους δρόμους στην Όλυνθο και στις Καλύβες, όπου σε κάποια σημεία ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων.
Στην παραλία Διονυσίου ήταν τόσο μεγάλη η ένταση της βροχής που μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι του οικισμού μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες του κάμπου Δροσερού
Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες του κάμπου στο Δροσερό Πτολεμαϊδας προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις τελευταίες ώρες το νομό Κοζάνης.
Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του χωριού Στέλιος Καλόγηρος, προκλήθηκαν ζημιές σε κηπευτικά και πατάτες.


Latest News

Σε κρίση η Πορτογαλία - Σκληρές διαπραγματεύσεις ενόψει τρίτων εκλογών
Προς νέες και τρίτες εκλογές, μέσα σε μία τριετία, οδηγείται η Πορτογαλία, καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, βυθίζοντας την χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο

Reuters: Απίθανο να δεχθεί την εκεχειρία η Μόσχα - Τι λένε πηγές προσκείμενες στον Πούτιν
Ο Πούτιν βρίσκεται σε θέση ισχύος γιατί η Ρωσία προελαύνει, δηλώνει ρωσική πηγή στο Reuters

Εργατικό ατύχημα στη Βούλα: Γερανοφόρο έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Νέο εργατικό ατύχημα στη Βούλα, με ένα νεκρό και δύο τραυματίες
![Γροιλανδία: Οι υποστηρικτές της σταδιακής ανεξαρτησίας της Γροιλανδίας κέρδισαν τις εκλογές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/NUUK-GREENLANDS-600x400.jpg)
Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ έστειλε η Γροιλανδία - Ψήφισαν υπέρ της σταδιακής ανεξαρτησίας [γράφημα]
Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γροιλανδία οδηγεί στην ανάγκη σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού

Βροχές, αφρικανική σκόνη και ισχυροί νοτιάδες στα πελάγη
Ο καιρός ανά περιοχή – Για νοτιάδες 7 έως 8 μποφόρ στα πελάγη προειδοποιεί η ΕΜΥ – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Πρόθυμη να αποδεχτεί εκεχειρία 30 ημερών η Ουκρανία - Τι θα γίνει με τη συμφωνία για τα ορυκτά
Η Ουάσιγκτον λέει ότι θα αποκαταστήσει «αμέσως» την ανταλλαγή πληροφοριών και τη στρατιωτική βοήθεια αφού το Κίεβο αποδεχθεί την πρόταση

Lloyd's of London: Zημιές 2,3 δισ. από τις φωτιές στο Λος Άντζελες
Το κόστος των πυρκαγιών μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, εκτιμά η ασφαλιστική

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης
Οπως αναφέρθηκε, σημαντικά βιβλία του Ν.Χριστοδουλάκη αναδεικνύουν τον τρόπο που προηγούμενες οικονομικές κρίσεις διαμορφώνουν τις οικονομικές ιδέες και πολιτικές

Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση και Μαξίμου με φόντο τα Τέμπη
Ο επικείμενος ανασχηματισμός αναμένεται να είναι πιο ευρύς από τους προηγούμενους και με έντονο το κομματικό στοιχείο

ΠΑΣΟΚ: Διπλή πολιτική αδυναμία του Μητσοτάκη βλέπουν στη Χαριλάου Τρικούπη
«Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις δύο θεσμικές πρωτοβουλίες του Νίκου Ανδρουλάκη», υπογραμμίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη