Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τη μηχανή αναζήτησης της Google και έχετε κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο ανά πάσα στιγμή από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2013, μπορεί να πληροίτε τα κριτήρια για ένα μικρό μέρος ενός διακανονισμού 23 εκατομμυρίων δολαρίων με τον τεχνολογικό γίγαντα.

Ενώ η εκτιμώμενη πληρωμή ανά άτομο είναι 7,70 δολ, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που υποβάλλουν έγκυρη αξίωση.

Η υπόθεση περιφέρθηκε στα δικαστήρια για περισσότερο από μια δεκαετία, όπως αναφέρουν οι The New York Times, για να φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2019. Ο αρχικός διακανονισμός ήταν 8,5 εκατομμύρια δολάρια, που θα είχε ως αποτέλεσμα περίπου 4 σεντς ανά άτομο, αλλά έκτοτε αυξήθηκε στα 23 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΕΕ «στριμώχνει» την Google για μονοπωλιακές πρακτικές στην ψηφιακή διαφήμιση

Για να υποβάλετε αίτηση θα πρέπει μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.refererheadersettlement.com/ και κάντε κλικ στο «Υποβολή αξίωσης» στη δεξιά ενότητα. Οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν το πλήρες όνομά τους, την οδό και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Στον ιστότοπο, μπορείτε να βρείτε πρόσθετα έγγραφα που περιγράφουν σημαντικές ημερομηνίες και προθεσμίες για την υποβολή αξίωσης.

Μεταξύ των νόμιμων δικαιωμάτων σας, έχετε επίσης την επιλογή να εξαιρεθείτε από τον διακανονισμό, εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε άλλη αγωγή κατά της Google .

Οι αιτήσεις για την υποβολή της σχετικής αίτησης είναι πλέον ανοιχτές και μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Ιουλίου. Δεν μπορούν να υποβληθούν αξιώσεις μετά από αυτήν την προθεσμία. Η προθεσμία για τον αποκλεισμό του εαυτού σας από αξιώσεις ή αντίρρηση στον διακανονισμό έχει οριστεί επίσης για τις 31 Ιουλίου.

Πότε καταβάλλονται τα ποσά

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε θα καταβληθούν οι σχετικές αποζημιώσεις. Ένα δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τον διακανονισμό σε μια ακρόαση που έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ακόμη και αν το δικαστήριο εγκρίνει τον διακανονισμό, οι προσφυγές μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία εκταμίευσης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης