
Αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα αναφορικά με τις συναλλαγές της Credit Suisse Group AG με την Archegos Capital, βρίσκεται η UBS Group AG, καθώς η ελβετική τράπεζα κληρονομεί ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο του πρώην αντιπάλου της.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το πρόστιμο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την Archegos μπορεί να φτάσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Αρχή Προληπτικής Ρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο έως και 100 εκατομμύρια στερλίνες (128 εκατομμύρια δολάρια). Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας δεν έχει την εξουσία να επιβάλλει πρόστιμα.
Η εξαγορά της UBS έκλεισε νωρίτερα αυτό το μήνα, δίνοντας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σέρτζιο Ερμότι, ένα πιθανό απροσδόκητο κέρδος αυτό το τρίμηνο που μπορεί να ανέλθει σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Ταυτόχρονα, η UBS είχε προηγουμένως διευκρινίσει ότι οι νομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με την Credit Suisse θα μπορούσαν να ανέλθουν σε έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 12 μηνών και η μείωση των περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ολοκληρώθηκε το deal της UBS με την Credit Suisse – Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας
Τεράστιες ζημιές
Σε αντίθεση με άλλες τράπεζες που συνεργάζονται με το family office που διαχειριζόταν την περιουσία του Bill Hwang, η Credit Suisse άργησε να ξετυλίξει τις θέσεις της και κατέληξε με ζημίες 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με αυτήν την επιχείρηση το 2021. Η UBS υπέστη πολύ μικρότερη απώλεια.
Η τράπεζα είχε ζητήσει από τη Finma, τη Fed και την PRA να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους και να ανακοινώσουν τυχόν κυρώσεις από κοινού στα τέλη του επόμενου μήνα, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι ανέφεραν αρχικά ότι η UBS θα αντιμετωπίσει ορισμένες κυρώσεις.
Η UBS έχει κληρονομήσει έναν μακρύ κατάλογο ανεπίλυτων υποθέσεων μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης εξαγοράς της Credit Suisse. Αυτές περιλαμβάνουν ποινική καταδίκη για διευκόλυνση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενός Βούλγαρου διακινητή κοκαΐνης σε διακανονισμό μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που σχετίζεται με έναν στόλο αλιείας τόνου στη Μοζαμβίκη.
Τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετες νομικές διατάξεις της UBS, όταν ολοκλήρωσε την αγορά της Credit Suisse στις 12 Ιουνίου, ενδέχεται να καλύπτουν πολλά, αν όχι όλα, από τα πιθανά πρόστιμα που σχετίζονται με τα ζητήματα Archegos της τελευταίας.


Latest News

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.