Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις οικονομικές ειδήσεις που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματευόταν στο 3,729% μετά από άνοδο περίπου μιας μονάδας βάσης. Η απόδοση τους 2ετούς ενισχύεται επίσης κατά μια μονάδα βάσης στο 4,685%.

ΗΠΑ: Οι επενδυτές ομόλογων πείστηκαν ότι ο Πάουελ ακολουθεί το δρόμο του Βόλκερ – Τι δείχνει η οικονομική ιστορία

Η Wall Street εξέτασε εξονυχιστικά τα νέα οικονομικά στοιχεία την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Μαΐου που έδειξαν μια εκπληκτική αύξηση για το μήνα. Αναμένονται επίσης τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και η έκθεση καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Ιουνίου πριν από τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή. Ο τελευταίος είναι ο «αγαπημένος» δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τον οποίο παρακολουθεί στενά για να αντλήσει ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του πληθωρισμού.

Επιπλέον οι επενδυτές αναμένουν δύο εμφανίσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ. Πολλοί ελπίζουν ότι οι παρατηρήσεις του θα προσφέρουν ενδείξεις για τις επερχόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής, αφού τα σχόλιά του την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι είναι πιθανές περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο Πάουελ σημείωσε επίσης ότι οι επόμενες κινήσεις της Fed θα εξαρτώνται από τα δεδομένα. Επομένως, οι οικονομικές εκθέσεις αυτής της εβδομάδας θα εξεταστούν και θα συμπεριληφθούν στις συζητήσεις της κεντρικής τράπεζας κατά την προσεχή συνεδρίαση της  τον Ιούλιο.

Τέλος, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές