Έντονη νευρικότητα, αλλά ανοδικές προσπάθειες εμφανίζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να συνεχίζουν με μικρότερη ένταση τις εντολές τους, αλλά και τους αγοραστές να απορροφούν την προσφορά αποτελεσματικά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,50% στις 1.239,90 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 21 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν μετά από έξι ημέρες πτώσης

Το σημερινό «βαρίδι»

Ο «αγαπημένος» τίτλος των εγχώριων επενδυτών, ο Μυτιληναίος, βρίσκεται σήμερα υπό την πίεση της αποκοπής μερίσματος, ύψους 1,178 ευρώ ανά μετοχή, με το -2,89% που καταγράφει να είναι και το βασικό βαρίδι της αγοράς. Μια εικόνα λίγο έως πολύ αναμενόμενη, με τις αποκοπές αυτής της εβδομάδας να εντείνουν τις αναταράξεις σε μια αγορά που ήδη έδειχνε σημάδια κόπωσης στην άνοδο του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Παρόλα αυτά οι αγοραστές παραμένουν στα τερματικά και είναι έτοιμοι για κάθε κίνηση, όπως δείχνει και η μεταβλητότητα στα πρόσημα πολλών τίτλων. Και αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει ότι δεν έχει αλλάξει η προοπτική της αγοράς από το καθόλα αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ούτε έχει αναιρεθεί κάποιος από τους καταλύτες της ανόδου του τελευταίου διαστήματος.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Aegean, Σαράντης, ΟΤΕ, Alpha Bank, Quest, Λάμδα, Jumbo, Cenergy και ΓΕΚ Τέρνα. Αρνητικά, από την άλλη, κινούνται οι Autohellas, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών