Η μετοχή της Apple σκαρφάλωσε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ την Τετάρτη και ήταν έτοιμη να κλείσει τη συνεδρίαση για πρώτη φορά με κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 3 τρισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone σημείωσαν άνοδο έως και 1% στα 189,90 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγράψει ποτέ. Με την τελευταία διαπραγμάτευση της μετοχής να απέχει από αυτό το υψηλό της συνεδρίασης, με άνοδο 0,4% στα 188,81 δολάρια, η χρηματιστηριακή αξία της αμερικανικής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 2,97 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η εντυπωσιακή είσοδος της Apple στην αγορά των VR συσκευών

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Apple έφτασε για λίγο πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές της 3ης Ιανουαρίου 2022, πριν κλείσει τη συνεδρίαση λίγο κάτω από αυτό το όριο.

Οι προσδοκίες…

Τα τελευταία κέρδη των μετοχών της εταιρείας με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο ακολουθούν την ισχυρή ανάκαμψη φέτος αρκετών τεχνολογικών εταιρειών που θεωρούνται τα βαριά χαρτιά της Wall Street. Ανάκαμψη που τροφοδοτείται από την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων και από την αισιοδοξία για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η χρηματιστηριακή αξία της Apple σημείωσε άλμα 46% το 2023, ενώ η Nvidia σημείωσε άνοδο 185%, καθιστώντας την τον πρώτο κατασκευαστή τσιπ με χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Tesla και η Meta Platforms έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος και η Microsoft έχει προσθέσει 40% στην αξία της.

Η προσέγγιση της Apple προς το ορόσημο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ακολουθεί το λανσάρισμα από την εταιρεία στις 5 Ιουνίου της περιβόητης μάσκας επαυξημένης πραγματικότητας, για πολλούς αναλυτές το πιο ριψοκίνδυνο στοίχημά της από το λανσάρισμα του iPhone, τον Ιούνιο του 2007.

… παρά την πτώση εσόδων και κερδών

Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Apple τον Μάιο έδειξε πτώση στα έσοδα και τα κέρδη, αλλά και πάλι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. Μαζί με ένα σταθερό ιστορικό επαναγοράς μετοχών, αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τη φήμη της μεταξύ των επενδυτών ως ασφαλής επένδυση σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Τα πρόσφατα κέρδη των μετοχών της Apple ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μελλοντικά κέρδη της εταιρείας. Η μετοχή διαπραγματεύεται τώρα περίπου 29 φορές τα αναμενόμενα κέρδη, τον υψηλότερο πολλαπλασιαστή από τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή