Σημαντική αύξηση εμφάνισε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» από προορισμούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης το 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου του 2023.

Συνολικά στο δίκτυο εξωτερικού (χώρες ΕΕ και εκτός ΕΕ) στο Ελ. Βενιζέλος, ο αριθμός των διακινηθέντων επιβατών άγγιξε τους 6,255 εκατ. κατά τον Ιανουάριο-Μάιο της τρέχουσας χρονιάς, αυξημένη κατά 45% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καθώς και κατά 4,5% σε σχέση με το 2019.

Fraport: Πώς άνοιξε η σεζόν, πόσα charter προσγειώθηκαν στα νησιά [πίνακες]

Ανοδικά κινήθηκε και ο Μάιος, όπου οι διακινηθέντες επιβάτες από το εξωτερικό σημείωσαν αύξηση 24.8% και 9,1% έναντι του συγκρινόμενου μήνα του 2022 και 2019 αντίστοιχα.

Η λίστα με τις χώρες

Στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών εκτός ΕΕ με την υψηλότερη επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, κατατάσσεται το Ισραήλ με τον αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο 92% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και 73% σε σχέση με το 2019.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι επιβάτες από τις ΗΠΑ, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 21% και κατά 83 δολάρια σε σύγκριση με το 2022 και το 2019 αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στα εμπορικά καταστήματα, που λειτουργούν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Αίγυπτος με άνοδο 83% και 25% σε σύγκριση με το εξεταζόμενο διάστημα του 2022 και του 2019. Στη συνέχεια ακολουθούν η επιβατική κίνηση από τον Καναδά, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία ενώ εντύπωση προκαλεί ότι τη λίστα συμπληρώνουν η Αιθιοπία και η Τυνησία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός