Για την πρώτη τριμηνιαία πτώση οδεύει ο χρυσός, καθώς οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων τροφοδοτούν την πίεση στις τιμές.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1.911,99 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.919,30 δολάρια.

Wall Street: Κλείνουν θετικά το εξάμηνο οι αμερικανικοί δείκτες

Οι τιμές έχουν σημειώσει πτώση της τάξης του 2,8% αυτό το τρίμηνο, υποχωρώντας ελαφρά  από τα ιστορικά υψηλά στα 2.072 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου και η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου ενισχύονται αυτό το τρίμηνο, καθιστώντας λιγότερο ελκυστικό τον χρυσό επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν απότομα τον Μάιο, ενώ ο πληθωρισμός από τον προτιμώμενο από τη Fed δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,8%, μειωμένος από τον ρυθμό 4,4% του Απριλίου.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν μετά τα στοιχεία, καθώς οι έμποροι στοιχημάτισαν ότι η Fed είναι ελαφρώς λιγότερο κλειδωμένη σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο, περιορίζοντας τις πιθανότητές της στο 85% από σχεδόν 90% νωρίτερα.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων ανεβάζουν τις αποδόσεις των ομολόγων και με τη σειρά τους αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης των μη αποδοτικών ράβδων.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,3% στα 22,49 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,3% στα 891,76 δολάρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο του 2020.

Το παλλάδιο σημειώνει άνοδο κατά 0,9% στα 1.240,03 δολάρια, αλλά οδεύει προς την τρίτη τριμηνιαία πτώση του, με πτώση περίπου 15%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities