Σε υψηλό 13 μηνών έχει σκαρφαλώσει η τιμή του Bitcoin σήμερα Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο έως και 3,28% στα 31.500 δολάρια.

To παράδοξο με το ράλι του bitcoin τον Ιούνιο

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με όρους κεφαλαιοποίησης έχει βρει στήριξη το τελευταίο διάστημα από τα σχέδια που ανακοίνωσαν τα επενδυτικά funds όπως η BlackRock -η μεγαλύτερη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο-, για την έναρξη ενός ταμείου διαπραγματεύσιμου χρηματιστηριακά ταμείου ((ETF)) σε bitcoin στις ΗΠΑ.

Ο Nasdaq έχει καταθέσει εκ νέου αίτηση για εγγραφή του ETF της BlackRock στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές σύμφωνα με κατάθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα. Στην πρώτη κατάθεση, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των ΗΠΑ φέρεται να είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το (ETF) σε bitcoin.

Ουρουγουάη: Επιχείρηση εξόρυξης bitcoin με ΑΠΕ από κολοσσό των κρυπτονομισμάτων

Μια επιχείρηση εξόρυξης bitcoin με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκαθιστά στην Ουρουγουάη ο γίγαντας των κρυπτονομισμάτων Tether, στο πλαίσιο των προσπαθειών διαφοροποίησης του μείγματος εσόδων για τη στήριξη του stablecoin USDT.

Όπως αναφέρει το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει τους πόρους της στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, σηματοδοτώντας την πρώτη της είσοδο στον ενεργειακό τομέα. Για να υποστηρίξει το νέο της βήμα, η Tether βρίσκεται σε αναζήτηση ειδικών στον ενεργειακό τομέα.

Η εξόρυξη bitcoin είναι διαβόητα ενεργοβόρα, καθώς βασίζεται σε ένα κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών σε όλο τον κόσμο για να επαληθεύει ότι οι συναλλαγές είναι νόμιμες και να απελευθερώνει νέα νομίσματα στην κυκλοφορία.

«Αξιοποιώντας τη δύναμη του Bitcoin και τις δυνατότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ουρουγουάης, η Tether πρωτοπορεί στη βιώσιμη και υπεύθυνη εξόρυξη Bitcoin», δήλωσε ο Paolo Ardoino, CTO της Tether.

«Η ακλόνητη δέσμευσή μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διασφαλίζει ότι κάθε Bitcoin που εξορύσσουμε αφήνει ένα ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα διατηρεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του δικτύου Bitcoin».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News