Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα, μετά από ένα απότομο sell off στην αγορά την περασμένη εβδομάδα που πυροδότησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ  μετά τις αγωγές κατά της Coinbase και της Binance την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ορισμένα token συνέχισαν να πέφτουν αλλά με πολύ πιο αργό ρυθμό, ενώ ορισμένα ανακάμπτουν σε μονοψήφια ποσοστά, σηματοδοτώντας ότι οι τιμές σταθεροποιούνται στην αρχή της νέας εβδομάδας, σύμφωνα με το CNBC.

Κρυπτονομίσματα: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τα ανταλλακτήρια [πίνακας]

Σημάδια σταθεροποίησης

Το νόμισμα Cardano, το έβδομο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, αυξήθηκε περισσότερο από 1% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το XRP της Ripple, που κατατάσσεται στην έκτη θέση, είναι σχεδόν 1% υχηλότερα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Εν τω μεταξύ, το διακριτικό BNB της Binance και το SOL της Solana εξακολουθούν να παρουσιάζουν πτώση 4%. Επιπλέον, το Bitcoin και το ethereum δείχνουν να σταθεροποιούνται την Δευτέρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερα από τα 10 κορυφαία νομίσματα σημείωσαν πτώση της αξίας τους κατά τουλάχιστον 15%. Το Cardano  σημειώσε βουτιά πάνω από 28%, ενώ το ΒΝΒ υποχώρησε 25% και το MATIC «βυθίστηκε» 29%.

Η SEC

Η SEC μήνυσε την Coinbase και τη Binance την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας και τις δύο για πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων. Την Τρίτη, η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η Coinbase λειτουργούσε ως μη εγγεγραμμένο χρηματιστήριο και μεσίτης και ότι 13 περιουσιακά στοιχεία που ήταν εισηγμένα στην πλατφόρμα της, θεωρήθηκαν τίτλοι περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν το διακριτικό SOL της Solana, το ADA του Cardano και το MATIC της Polygon.

Τη Δευτέρα, κατηγόρησε επίσης τη Binance για διόγκωση όγκου συναλλαγών, εκτροπή κεφαλαίων πελατών και παραπλάνηση πελατών σχετικά με τους ελέγχους της, μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC, μετά την κατάθεση των αγωγών, ότι «δεν χρειαζόμαστε περισσότερα ψηφιακά νομίσματα».

«Το επενδυτικό κοινό έχει τα πλεονεκτήματα του νόμου περί τίτλων των ΗΠΑ. Το Crypto δεν πρέπει να διαφέρε,ι και αυτές οι πλατφόρμες, αυτοί οι μεσάζοντες πρέπει να συμμορφωθούν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto