Τα πιράνχας

Ορκο δεν παίρνω, το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω, αλλά πέριξ του υπουργείου Υγείας ακούγονται πολλές φήμες που σύντομα θα απασχολήσουν τη νέα ηγεσία. Δηλαδή τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και την Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα κάθε λογής «πιράνχας» που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της Υγείας, των φαρμάκων, των υγειονομικών υλικών κ.λπ.

Ψάχνει άκρες…

Μια άλλη… Ειρήνη, η κ. Καρυπίδη, πολυπράγμων αδερφή του Θόδωρου Καρυπίδη, «βασιλιά της παλέτας» και… ξαφνικά και των υγειονομικών υλικών, μαθαίνουμε ότι προσπαθεί να βρει άκρες στο υπουργείο Υγείας και στη νέα ηγεσία.

Τρελοί τζίροι

Ο λόγος; Στην προηγούμενη κυβέρνηση, κι εν μέσω πανδημίας κατάφερε να κάνει «χρυσές» δουλειές εκατομμυρίων με μάσκες και διάφορα άλλα υλικά και η εταιρεία της οποίας επικεφαλής είναι η Ειρήνη Καρυπίδη (μετά του αδερφού βεβαίως), η «Amani Swiss», μπόρεσε να κάνει τρελούς τζίρους, αν και δεν είχε ανάλογη εμπειρία σε τέτοιες μπίζνες.

Από τις παλέτες…

Θα σκέφτηκε λοιπόν η κ. Καρυπίδη ότι αφού τα υγειονομικά υλικά κρύβουν μεγαλύτερο χρυσάφι απ’ ότι οι παλέτες, γιατί να μην μπει για τα καλά στο χώρο της υγείας;

Οι κακές γλώσσες λένε, μάλιστα ότι έχει βρει συμπαραστάτη έναν… μόνιμο σύμβουλο φαρμακευτικής πολιτικής του εκάστοτε υπουργού Υγείας και αποτυχών πολιτευτή της ΝΔ.

Αχτύπητο δίδυμο

Λένε, λοιπόν, ότι το «αχτύπητο δίδυμο» διαδίδει ότι έχει βρει αυτές τις… άκρες που αναζητούσε στη νέα ηγεσία του υπουργείου και θα συνεχίσει να κάνει μπίζνες.

Μάλλον λογαριάζουν χωρίς τους «ξενοδόχους» και ίσως εκπλαγούν με το αποτέλεσμα που θα έχει η «εισπήδηση» από την παλέτα στη μάσκα.

———————————————————————————————-

«Βαριά σκιά»

Μπορεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να μην ήταν παρών στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όμως η «βαριά σκιά» του απελθέντος προέδρου ίπτατο πάνω από την αίθουσα, όπου τα κεντρικά στελέχη του κόμματος συσκέπτονταν!

Καθυστέρηση

Κατ΄ αρχήν η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στη 1 το μεσημέρι. Τελικώς όμως άρχισε στις 3.30 το απόγευμα. Το ερωτηματικό είναι τι συνέβη αυτές τις 2.30 ώρες.

Υποψήφιοι

Μου λένε, λοιπόν, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η γραμματέας του κόμματος και ο αναπληρωτής γραμματέας, η κυρία Ράνια Σβίγγου και ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης, δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την εισήγηση για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ήταν και το βασικό θέμα της συνεδρίασης – με βάση τουλάχιστον την ημερήσια διάταξη.

Αλλαγή

Πάντως κάτι συνέβη και ο κ. Νίκος Παππάς άλλαξε την αρχική του πρόταση, που ήταν πρώτα συνέδριο μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά εκλογή προέδρου, όπως ακριβώς αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της τάσης «Κίνηση Μελών» το βράδυ περασμένη Παρασκευής!

«Λίγο αργότερα»

Και τελικώς τι πρότεινε; Για να σώσει τα προσχήματα πρότεινε να μην γίνουν οι εκλογές του προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά «λίγο αργότερα». Πόσο; Ασαφές! Και φυσικά χωρίς έκτακτο συνέδριο…. Να σας υπενθυμίσω όμως ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου – και οι επαναληπτικές μία εβδομάδα αργότερα. Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του….

Ο κ. Α. Τσίπρας

Γιατί όμως άλλαξε θέση; Ισως να οφείλεται στην πληροφορία – την δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» – περί της δυσαρέσκειας του κ. Τσίπρα για την επαπειλούμενη αναβολή. Κυκλοφορεί πάντως ότι «ο Τσίπρας αγωνιά για την εξέλιξη των εσωκομματικών πραγμάτων και δεν θέλει να εκφυλιστεί η διαδικασία». Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί και ως δυσαρέσκεια ή και όχι….

Στοιχειώδες

Αυτή ήταν η άποψη του κ. Παππά – ήταν η μία πρόταση από τις τρεις που κατατέθηκαν. Η δεύτερη ήταν της ΡΕΝΕ. Την ανέπτυξε ο κ. Νίκος Σκορίνης, ο οποίος ζήτησε αναβολή των διαδικασιών, έκτακτο συνέδριο μετά από τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση και ακολούθως εκλογή προέδρου. Και επισήμανε το – ενδεχόμενο – οξύμωρο: να έχει εκλεγεί ο πρόεδρος και να γίνει το συνέδριο, το οποίο θα κινείται σε διαφορετική αντίληψη. Πως μπορεί ο πρόεδρος να υπηρετήσει την κεντρική θέση του συνεδρίου εφόσον δεν την πιστεύει; Στοιχειώδες Watson!

Αύγουστος

Με την ΡΕΝΕ συντάχθηκαν – όπως αναμενόταν – ο κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο κ. Παύλος Πολάκης. Και η τρίτη θέση – που τελικώς θα είναι η κεντρική εισήγηση στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – είναι σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου στις 25 Αυγούστου και εκλογή προέδρου την 3η Σεπτεμβρίου – κι αν χρειαστούν επαναληπτικές να γίνουν μία εβδομάδα αργότερα.

Αγαπημένοι

Μου λένε ότι το κλίμα στη συνεδρίαση δεν ήταν έκρυθμο, όπως προιδέαζαν διάφορα στελέχη της «Ομπρέλας». Ισως βεβαίως να έπαιξε ρόλο η άποψη του παραιτηθέντος προέδρου. Μου θυμίζει τους διάφορους χρησμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή τις Κυριακές που πήγαινε στο γκόλφ της Γλυφάδας. Και μετά στηνόταν ένα τηλεοπτικό πάνελ για να ερμηνεύσει το χρησμό του Προέδρου. Λέτε να το δούμε σε ριμέικ, αλλά από τα … αριστερά;

«Δεύτερη φωνή»

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά όμως δεν είναι σαφές αν η κυρία Εφη Αχτσιόγλου θα έχει αντίπαλο στις εκλογές του προέδρου. «Θα έχει σίγουρα» μου είπαν. Ο κ. Παππάς θα δεχτεί τελικώς να κάνει «τη δεύτερη φωνή» για να εκλεγεί η κυρία Αχτσιόγλου; Θα το μάθουμε μέχρι την Κυριακή….΄Υπομονή!

————————————————————————————–

Που είναι τα μπινελίκια;

Που είναι εκείνες οι καλές εποχές με τα… μπινελίκια που -υποτίθεται- έριχνε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στις τράπεζες για τα επιτόκια στις καταθέσεις και στα δάνεια. Τώρα τα μπινελίκια έγιναν… ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου να μάθει ο κόσμος ποια τραπεζικά προϊόντα έχουν υψηλές αποδόσεις για τους καταθέτες.

Δεν μειώνουν…

Δηλαδή τι; Θα πάρουν τις καταθέσεις τους οι πολίτες, επειδή οι αποδόσεις είναι σχεδόν μηδενικές και θα τις βάλουν που; Σε άλλα τραπεζικά προϊόντα; Μήπως είναι μια παρελκυστική πολιτική των τραπεζών να μην μειώσουν το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων;

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories