«Τρικυμία» ανάμεσα σε… δισεκατομμυριούχους έχει προκαλέσει η δημοπρασία του σούπερ γιοτ Alfa Nero στην Αντίγκουα, μια νησιωτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία έβγαλε στο «σφυρί» το πολυτελές σκάφος.

Νικητής της δημοπρασίας ήταν ο δισεκατομμυριούχος Ερικ Σμιντ, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Google που απέκτησε το σκάφος έναντι 67,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο στην αντεπίθεση πέρασε την Τετάρτη, η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα των λιπασμάτων, Αντρέι Γκούριεφ, Γιούλια Γκουρίεβα-Μοτλόκοφ, καταθέτοντας έφεση διά των δικηγόρων της με την οποία υποστηρίζει ότι είναι η αληθινή ιδιοκτήτρια του πολυτελούς πλοίου που η νησιωτική χώρα της Καραϊβικής ισχυρίστηκε ότι εγκαταλείφθηκε στο Falmouth Harbor, τον Μάρτιο του 2022.

 

Αντίγκουα: Προσπαθεί να ξεφορτωθεί το σούπερ γιοτ – φάντασμα Ρώσου μεγιστάνα

Η Γκουρίεβα – Μοτλόκοφ είναι ο «μοναδικός ενήλικος δικαιούχος των «Tyne Trust» και «Flagstaff Trust», αντίστοιχα, οι οποίες κατέχουν δύο εταιρείες στην ιδιοκτησία των οποίων είναι το Alfa Nero και τα έργα τέχνης που βρίσκονται πάνω σε αυτό», σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Εφετείο της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Η δημοπρασία

Τον περασμένο μήνα, η Αντίγκουα είχε ανακοινώσει ότι ο Σμιντ, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Google, είχε κερδίσει το πλοίο σε δημόσια δημοπρασία μετά την αποτυχία προηγούμενης διαταγής από την Γκουρίεβα – Μοτλόκοφ. Το ίδρυμα του Σμιντ δεν προέβη πάντως σε κάποιο σχόλιο όταν εκλήθη από το Bloomberg.

Το Alfa Nero μήκους 80 μέτρων διαθέτει ένα παιδικό πιάνο με ουρά, μια πισίνα που μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο και έργα τέχνης του Ισπανού δασκάλου Joan Miro. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Γκούριεφ αγόρασε το σκάφος το 2014 για 120 εκατομμύρια δολάρια – έναν ισχυρισμό που ωστόσο ο ίδιος έχει αρνηθεί.

Όταν του επιβλήθηκαν κυρώσεις στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ εμπόδισαν επίσης την πώληση του πολυτελούς γιοτ. Αφαιρέθηκε από τη λίστα κυρώσεων νωρίτερα φέτος, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημοπρασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή