Ενα βήμα πιο κοντά στην συμφωνία βρίσκονται η Microsoft και η Activision Blizzard, μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή των ρυθμιστικών αρχών για ακύρωση της εξαγοράς των 69 δισ. δολαρίων.
Η συγχώνευση του τεχνολογικού γίγαντα με τον κατασκευαστή του Call of Duty, θα ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της βιομηχανίας παιχνιδιών. Ωστόσο, για να προχωρήσει η συμφωνία, η Microsoft και η Activision χρειάζονται έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Microsoft: Στόχος τα 500 δισ. ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2030
Αγκάθι η Βρετανία
Η ΕΕ έχει ανάψει το πράσινο φως. Η πιθανότητα έγκρισης στις ΗΠΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει πλέον βελτιωθεί σημαντικά. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου μπλόκαραν τη συμφωνία τον Απρίλιο, επικαλούμενες ανησυχίες ότι θα περιορίσει την καινοτομία και θα αποτελέσει μονοπώλιο στην αναπτυσσόμενη αγορά παιχνιδιών cloud.
Η Microsoft έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.
Η εξαγορά του LinkedIn
Στην περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά στις ΗΠΑ και καμφθούν οι αντιστάσεις της Βρετανίας, η Microsoft θα πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.
Ο τεχνολογικός κολοσσός, έχει προβεί σε άλλες 9 εξαγορές άνω του 1 δισ. από το 2000 και έπειτα.
Στην κορυφή, μέχρι να επικυρυθωθεί και επίσημα η εξαγορά της Activision, παραμένει η συμφωνία 26,2 δισ. με το LinkedIn το 2016.
Αν και δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, η Microsoft και το LinkedIn βασίζουν σε μεγάλο βαθμό τα έσοδά τους στην εξυπηρέτηση επαγγελματιών.
«Αυτή η συμφωνία αφορά τη συνένωση του επαγγελματικού cloud και του επαγγελματικού δικτύου», δήλωσε το 2016 ο CEO της Microsoft Σάτια Νατέλα.
«Τα δεδομένα είναι τόσο πολύτιμα που οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια τον μήνα για να τα χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να ωφελήσει τη Microsoft από την άποψη των πωλήσεων», είχε αναφέρει τότε ο αναλυτής της Gartner, Βrian Βlau, στους NYT.
Τα υπόλοιπα deal
Από τα υπόλοιπα deal, εντύπωση προκάλεσε η εξαγορά του Skype το 2011. Σύμφωνα με τον Guardian, η συμφωνία εγκρίθηκε ξεχωριστά από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft και του Skype το πρωί της Τρίτης. Στους πωλητές περιλαμβάνονται η eBay – η οποία είχε μερίδιο 30% στην εταιρεία – και οι ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων Silver Lake και Andreessen Horowitz, οι οποίες μαζί κατείχαν μερίδιο 56% στην εταιρεία. Οι ιδρυτές της Skype, Niklas Zennström και Janus Friis, διατήρησαν ένα ποσοστό 14%.
Επιπλέον, ανάμεσα στα δυνατά ονόματα των εξαγορών της Microsoft, βρίσκουμε την Nokia, όπου δαπανήθηκαν περισσότερα από 7 δισ. δολάρια, μόνο για το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών.
H έκθεση της KPMG
Εν τω μεταξύ, την στροφή των επενδυτών προς την τεχνολογία επιβεβαιώνει ο Jonathan Lavender της KPMG International, με αφορμή την έρευνα της εταιρείας για τις επενδύσεις τον Μάιο. Συγκεκριμένα, τόνισε, ότι «ενώ οι επενδύσεις VC (Επιχειρηματικά Κεφάλαια) παγκοσμίως αναμένεται να παραμείνουν υποτονικές το β’ τρίμηνο του 2023, ένας τομέας για τον οποίο αναμένουμε αύξηση του ενδιαφέροντος είναι η Generative AI (δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη). Στον απόηχο της παρουσίασης του ChatGPT, υπήρξε ένα κύμα ενδιαφέροντος για τον τομέα αυτό – που πιθανότατα θα οδηγήσει σε μερικές ενδιαφέρουσες επενδύσεις το επόμενο τρίμηνο».
Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι επενδύσεις σε καταναλωτικές εταιρείες λιανικής και εταιρείες D2C πιθανότατα θα παραμείνουν ανενεργές, ενώ η εναλλακτική ενέργεια και το cleantech, η άμυνα, η κυβερνοασφάλεια και οι υπηρεσίες B2B προτείνονται ως οι πιο ανθεκτικοί τομείς για τις επενδύσεις παγκοσμίως, με την δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη επίσης να ενδέχεται να παρουσιάσει μια άνοδο στις επενδύσεις.
Latest News
Αποκαλυπτήρια για το iPhone 16 από την Apple - Τα χαρακτηριστικά του
Πέρα από το iPhone 16, αποκάλυψε επίσης τα νέα μοντέλα Watch και AirPods - Οι ανακοινώσεις για την τεχνητή νοημοσύνη
Η ICEYE ξεκινά τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα
Η εταιρεία προμηθεύει δορυφόρους SAR (ραντάρ) και δεδομένα στο Εθνικό Δορυφορικό Διαστημικό Πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος
Ο γρίφος της ΑΙ – Θα αυξήσει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων;
Προκλήσεις και προβληματισμοί για την τεχνητή νοημοσύνη
Aύριο τα αποκαλυπτήρια του iPhone 16 με την AI σε πρώτο πλάνο
Tι θα περιλαμβάνει το νέο iPhone της Apple
Θα μπορούσαν τα βιντεοπαιχνίδια να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των εκλογών;
Οι πολιτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουντο gaming για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους πιθανούς ψηφοφόρους
Η νανοτεχνολογία φέρνει το αύριο στον πρωτογενή τομέα - Τι είπε ο Τσιάρας
Επίσκεψη ΥπΑΑΤ με τον Γερμανό ομόλογό του στο Ελληνικό Κέντρο Νανοτεχνολογίας και στις εγκαταστάσεις του ΟΕΤ στη Θεσσαλονίκη
Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία η Google - Τι την περιμένει
Μετά την απόφαση για μονοπωλιακές πρακτικές αναμένεται μπαράζ αγωγών
88η ΔΕΘ: Ρομπότ σκύλος σώζει ζωές, «ξετρελαίνοντας» μικρούς και μεγάλους
Ο «Κύων» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) πρωταγωνιστεί στην 88η ΔΕΘ
5 + 1 Ψηφιακές Πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό των δήμων
Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ψηφιακή διακυβέρνηση παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ
Πού βάζει κόφτες το Youtube - Ποιους αφορά
Η πλατφόρμα θα διασφαλίσει ότι οι αλγόριθμοι δεν θα συνεχίσουν να προωθούν παρόμοιο περιεχόμενο σε νεαρούς θεατές, ακόμη και αν αυτό δεν παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές