Υποχωρούν οι τιμές του χρυσού σήμερα Παρασκευή. Ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει άνοδο τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις και οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με τα υψηλότερα κέρδη από τον Απρίλιο, καθώς ενισχύεται από την προσδοκίες για παύση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,2% στα 1.956,29 δολάρια η ουγγιά , αλλά από την αρχλη της εβδομάδας καταγρέφει κέρδη της τάξης του 1,7%.Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,2% στα 1.960,60 δολάρια.

Eυρωζώνη: Διατηρούν τα κέρδη τους τα ομόλογα μετά το διήμερο ράλι

Ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ χθες τοποθετήθηκε υπερ των περαιτέρω αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων καθώς είπε ότι δεν έχει κορυφωθεί ο πληθωρισμός και ως εκ τούτου θα στηρίξει την συνέχιση της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής – μια άποψη που αντανακλάται στα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC τον Ιούνιο.

Οι αγορές, ωστόσο, αναμένουν μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed στις 25-26 Ιουλίου για φέτος, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του χρυσού, που δεν έχει αποδόσεις όπως πχ τα ομόλογα.

Η προοπτική επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ οδήγησε το δολάριο σε χαμηλό 15 μηνών.

Η άνοδος του χρυσού σε εβδομαδιαία βάση ήταν μικρότερη από την ευρεία πτώση του δολαρίου, γεγονός που υπογραμμίζει  τον κίνδυνο υποχώρησης εάν η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ανεβάσει το αμερικανικό νόμισμα εκτιμά ο ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, όλε Χάνσεν.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε κατά 0,1% στα 24,83 δολάρια η ουγγιά, αλλά οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με θετικό πρόσημο.

Η πλατίνα καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,1% στα 973,66 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημειώνει πτώση της τάξης του 2,5% στα 1.262,56 δολάρια. Ωστόσο και τα δύο μέταλλα οδεύουν να κλείσουν την δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities