Αν και η πλειοψηφία των παραγόντων της αγοράς εκτιμά ότι το ράλι των μετοχών παγκοσμίως υποδηλώνει καταδεικνύει ότι περιορίζεται ο κίνδυνο για τον πληθωρισμό και την ύφεση, στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. είναι πιο δύσπιστοι.

«Ο κίνδυνος ύφεσης των ΗΠΑ παραμένει αυξημένος και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επίμονος από εδώ και πέρα, προκαλώντας εκπλήξεις στα γεράκια των κεντρικών τραπεζών», ανέφερε σε σημείωμά της ερευνητική ομάδα της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Christian Mueller-Glissmann.

«Αναμένουμε ότι οι παγκόσμιες μετοχές θα παραμείνουν κολλημένες στο «fat and flat» εύρος τους από εδώ και στο εξής», είπαν, με χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου και σχετικά σιωπηλή αύξηση κερδών που περιορίζουν τις δυνατότητες για περισσότερα κέρδη.

Η GS – η οποία είχε προβλέψει ορθώς μια περίοδο υποαπόδοσης στον S&P 500 στις αρχές του 2023- υποστήριξε ότι η βελτίωση του κλίματος των επενδυτών μέχρι τον Ιούνιο έχει προηγηθεί των οικονομικών δεδομένων.

Goldman Sachs: Τι βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες – Πώς αναλύει τις επιδόσεις τους

Πού στρέφεται η αγορά

Μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα του Ιουλίου, ο S&P 500 ανακάμπτει αυτή την εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ενθάρρυναν την αισιοδοξία ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να εγκαταλείψει τις αυξήσεις επιτοκίων σύντομα.

Η εστίαση τώρα στρέφεται στη σεζόν κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman ανέφεραν ότι ένας μεγάλος κίνδυνος για το δεύτερο εξάμηνο είναι ο αντίκτυπος της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης στις αναθεωρήσεις κερδών.

Πρόσθεσαν επίσης ότι οι ομάδες στρατηγικής τους δεν προβλέπουν ουσιαστικά καμία αύξηση κερδών, εκτός από την Ιαπωνία, το 2023 και μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης για περιοχές εκτός Ασίας το 2024.

Επίσης, διατηρούν ουδέτερη κατανομή περιουσιακών στοιχείων σε μετοχές, ενώ αναβαθμίζουν τα ομόλογα σε ουδέτερα από underweight.

Τέλος υποβαθμίζουν τη σύστασή τους για τα εμπορεύματα σε ουδέτερη σε διάστημα τριών μηνών, αλλά σε ορίζοντας 12μήνου διατηρούν το overweight.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές