Ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street, με τον καταιγισμό των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου να δίνει το στίγμα των επιδόσεων μεγάλων εταιριών, την ώρα που τα μεγέθη της JP Morgan έδωσαν ένα θετικό τόνο στο επενδυτικό κλίμα.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,44% στις 34.545 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,25% στις 4.521 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,37% στις 14.190 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, οι τρεις βασικοί μέσοι όροι βρίσκονται σε καλό δρόμο για κέρδη. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,5% την εβδομάδα, ενώ ο Dow ενισχύεται κατά 1,9%. Ο Nasdaq Composite είναι ο δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις, κάνοντας άλμα 3,5%, ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τις 17 Μαρτίου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η JPMorgan σημειώνει άνοδο άνω του 2% μετά τη δημοσίευση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών. Η τράπεζα ενισχύθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια και την αύξηση των εσόδων από τόκους. Η Wells Fargo σημειώνει επίσης άνοδο άνω του 3%, λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων κερδών.

Από την άλλη, η BlackRock υποχωρεί περίπου 1% μετά τα αποτελέσματα τριμήνου. Η εταιρεία επενδύσεων ανακοίνωσε προσαρμοσμένα 9,28 δολάρια ανά μετοχή και 4,46 δισ. δολάρια σε έσοδα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Refinitiv ανέμεναν 8,45 δολάρια ανά μετοχή και 4,45 δισ. δολάρια.

Οι προσδοκίες για τα τρέχοντα αποτελέσματα όμως είναι δυσμενείς, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση των κερδών του S&P 500 κατά περίπου 7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την FactSet. Αυτό θα σηματοδοτούσε τη χειρότερη περίοδο κερδών από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν τα κέρδη του S&P 500 μειώθηκαν κατά 31,6%.

«Οι τιμές των περισσότερων δεικτών μετοχών και ομολόγων αυξάνονται σήμερα, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί γρήγορα και η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή», δήλωσε ο Bill Merz, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management. «Η αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να πέφτει ωθεί τους επενδυτές να αυξήσουν τις τιμές των μετοχών, καθώς αναμένουμε τα αποτελέσματα των κερδών του δεύτερου τριμήνου», πρόσθεσε.

«Ανεξάρτητα από το πόση μεταβλητότητα θα δούμε τελικά, δεδομένης της δύναμης από την αρχή του έτους και των μακροοικονομικών προκλήσεων, θα περιμέναμε ότι οι εκκλήσεις για υποαπόδοση στο δεύτερο εξάμηνο θα γίνουν ακόμη πιο δυνατές», δήλωσε ο Ross Mayfield της Baird. «Μέσα στο θόρυβο, απλά θυμηθείτε ότι μια ισχυρή αρχή του έτους είναι ένα ανοδικό σημάδι – όχι ένα πτωτικό – και έχει προηγηθεί μιας σταθερής απόδοσης στο δεύτερο εξάμηνο πολύ πιο συχνά», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street