Την πεποίθηση ότι οι πλουσιότεροι πρέπει να πληρώνουν ακριβότερα το νερό εξέφρασε η επικεφαλής του βρετανικού δικτύου ύδρευσης Thames Water, ώστε να τονωθούν οικονομικά οι προβληματικές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της χώρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Indepedend.

Τα νοικοκυριά με μεγαλύτερους κήπους θα μπορούσαν να χρεώνονται επιπλέον για το νερό επειδή είναι πιθανό να χρησιμοποιούν περισσότερο, δήλωσε η Cathryn Ross, προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της Thames Water.

Βρετανία: «Μάννα εξ ουρανού» για την Thames Water

Αυξήσεις τιμών για τους πλουσιότερους

«Ψάχνουμε για υποκατάστατα», δήλωσε η Ross στο Bloomberg. «Ένα από αυτά τα υποκατάστατα θα μπορούσε να είναι οι μεγάλοι κήποι και επομένως τα υψηλά επίπεδα χρήσης νερού», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να μας δώσει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε τους λογαριασμούς του νερού για εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να πληρώσουν, ενώ δεν θα ανεβάσουμε τόσο πολύ τις τιμές για τους ανθρώπους που δεν μπορούν», τόνισε η Ross.

Σκάνδαλα και παραιτήσεις

Η Thames Water, ο μεγαλύτερος προμηθευτής της χώρας, έχει περίπου 15 εκατομμύρια πελάτες στο Λονδίνο και την κοιλάδα του Τάμεση.

Η Ross ανέλαβε την εταιρεία τον προηγούμενο μήνα μετά την αποχώρηση της πρώην επικεφαλής Sarah Bentley μετά από μόλις δύο χρόνια, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις άσχημες περιβαλλοντικές επιδόσεις της εταιρείας.

Η Thames Water είχε απορρίψει ακατέργαστα λύματα σε ποτάμια όπου δραστηριοποιείται.

Έχει επίσης βρεθεί υπό έντονο έλεγχο τα τελευταία χρόνια λόγω του κακού ιστορικού της όσον αφορά τις διαρροές, τη μόλυνση των λυμάτων, τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και τα μερίσματα των μετόχων.

Σχέδιο διάσωσης

Το Sky News αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα πώς η κυβέρνηση εκπονεί σχέδια έκτακτης ανάγκης για την κατάρρευση της εταιρείας εν μέσω αυξανόμενων αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητά της να εξυπηρετήσει ένα σωρό χρέους ύψους 14 δισ. λιρών.

Η Thames Water έχει αποτύχει να βελτιώσει τα οικονομικά της τους τελευταίους μήνες, ζητώντας από τους μετόχους περισσότερα μετρητά.

Στις 8 Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε ότι μια δέσμευση για την παροχή νέων ιδίων κεφαλαίων είχε εξασφαλιστεί από έναν αριθμό επενδυτών.

Το αίτημα για νέα χρήματα, μέσω μετοχικού κεφαλαίου, ζητήθηκε από την ρυθμιστική αρχή ύδρευσης ως προϋπόθεση για την συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας και την αποφυγή της κρατικοποίησής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή