Με νευρικότητα αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street, αναμένοντας τις νέες ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εισηγμένων, την ώρα όμως που οι εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve μετατοπίζονται σε νέα παύση των αυξήσεων.

Ασιατικά χρηματιστήριο: Στο κόκκινο έφερε την Ασία η Κίνα

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,09% στις 34.479 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 4.509 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44% στις 14.176 μονάδες.

Τα επιτόκια

Υποστηρικτικά στην αγορά λειτουργούν οι νέες εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων της Fed, μετά και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό. Αυτά αύξησαν κάποιες ελπίδες ότι η Federal Reserve μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, ενώ οι επενδυτές αναμένουν σχεδόν 97% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα, μετά την παύση των αυξήσεων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

«Είναι το σενάριο Goldilocks, δηλαδή ο πληθωρισμός μειώνεται με σχεδόν χαμηλό ρεκόρ ανεργίας», σχολίασε η Kathryn Rooney Vera, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της StoneX στο CNBC. «Ναι, οι άνθρωποι πονάνε… με τις τιμές, αλλά έχουν δουλειές. Τα στοιχεία είναι όλο και πιο ευνοϊκά για την οπτική της ήπιας προσγείωσης και ο άψογος αποπληθωρισμός είναι αυτό που έχει στηρίξει την αγορά», ανέφερε.

Παρόλα αυτά, η Wall Street προετοιμάζεται για ανακοινώσεις σχετικά με χαμηλότερα κέρδη. Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση άνω του 7% στα κέρδη του S&P 500 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το FactSet.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στις περιοχές της Νέας Υόρκης σχεδόν σταμάτησε τον Ιούλιο, με σχεδόν τις μισές εταιρείες να αναφέρουν συρρίκνωση.

Ο δείκτης Empire State Manufacturing της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης έπεσε 6 μονάδες στο 1,1, αντιπροσωπεύοντας τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που βλέπουν ανάπτυξη έναντι συρρίκνωσης. Η Wall Street ανέμενε μηδενική ένδειξη, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Οι νέες παραγγελίες σημείωσαν μικρή αλλαγή στις 3,3 μονάδες, ενώ οι αποστολές μειώθηκαν κατά 8,6 μονάδες και τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 4,8 μονάδες στο -10,8.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street