Ετήσια αύξηση 3,8% κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του έτους ο κλάδος της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, που είναι ένας από τους σημαντικούς δείκτες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, όπως έδειξαν χθες Δευτέρα, τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

«Ζαλίζουν» οι ζημιές της Evergrande – Παραπαίει ο γίγαντας του κινεζικού real estate

Μόνο για τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε ετήσια αύξηση 4,4%, ποσοστό μεγαλύτερο από την αύξηση του 3,5% που είχε καταγραφεί τον Μάιο, σύμφωνα με το NBS.

Η βιομηχανική παραγωγή χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της δραστηριότητας των μεγάλων επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20 εκατ. γιουάν (2,48 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο κλάδος των υπηρεσιών στην Κίνα κατέγραψε ταχύτερη επέκταση των δραστηριοτήτων του στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, συνεισφέροντας περισσότερο και ευρύτερα στην οικονομία, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,4% την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου ενισχύοντας την ανάπτυξη του αναφερόμενου τομέα κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του NBS.

Καθώς οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες επέστρεφαν στην κανονικότητα, η αύξηση της παραγωγής στον τομέα των υπηρεσιών και ειδικότερα στις υπηρεσίες που βασίζονται στην προσωπική επικοινωνία βελτιώθηκε σημαντικά, όπως δήλωσε ο Φου Λινγκουί εκπρόσωπος του NBS στη διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Κίνα: Σε ιστορικό υψηλό το εξωτερικό εμπόριο με νέα άνοδο κατά 2,1% στο α΄ εξάμηνο 2023

Στο ιστορικό υψηλό των 20,1 τρισεκατομμυρίων γουάν (2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια) ανήλθε το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας έφτασε, το πρώτο εξάμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 2,1% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που αντανακλά την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας σε ένα περίπλοκο διεθνές τοπίο, καθώς η χώρα σημείωσε βελτίωση στις εμπορικές συναλλαγές της εν μέσω συνεχιζόμενης οικονομικής ανάκαμψης και αναβάθμισης της βιομηχανικής αλυσίδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή